Predstavnici Županijskog savjeta mladih na nacionalnoj konferenciji savjeta mladih u Puli

Foto: facebook.com/nksm.rh

U Puli se, od 7. do 9. prosinca u organizaciji Udruge gradova u RH, Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule, a uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održala Nacionalna konferencija savjeta mladih kojoj su prisustvovali i predsjednik Županijskog savjeta mladih Željko Jurković te član Savjeta Dario Car.

Ovogodišnja Konferencija okupila je do sada najveći broj sudionika – njih više od 130 iz 49 savjeta mladih iz cijele Hrvatske, program je bio usmjeren samim predstavnicima savjeta mladih s ciljem da se svi oni u svoje lokalne zajednice vrate s konkretnim primjerima, savjetima i iskustvom koje mogu primijeniti u svom radu.

Konferencija otvorena predstavljanjem dobrih praksi savjeta mladih, a zatim je krenula panel rasprava na kojoj su sudjelovali Kristina Rabar, gradska vijećnica Grada Pule, Ante Galić, pročelnik u Gradu Šibeniku, predsjednik Županijskog savjeta mladih Željko Jurković te Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tema panela bilo je trenutno funkcioniranje savjeta mladih u praksi te prostor za poboljšanje istog. Tom prilikom sudionici su prenijeli svoja iskustva na polju rada savjeta mladih, a Ivica Bošnjak predstavio je i izvješće o aktivnostima savjeta mladih u RH u 2017. godini, koje je objavljeno dva dana ranije.

Nakon panel rasprave na red je došao grupni rad gdje su sami sudionici mapirali najčešće izazove s kojima se susreću u svom radu, među kojima su navedeni izostanak uključivanja svih članova u rad, neinformiranost svih dionika o djelokrugu rada savjeta, pretjerana politizacija u radu savjeta, problemi u odnosima s udrugama te odnosi sa stručnim službama u JLRS-ima.

Tijekom Konferencije predstavljeni su pobjednici natječaja “PrvaGeneracija 2018“ koji provodi Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u RH. Tema natječaja bila je obrada jednog od globalnih ciljeva održivog razvoja te ponuđeno rješenje na isti na lokalnoj razini.

Vezano

Komentari su zatvoreni.