I Majdak proziva gradsku vlast: Križevci se vode bez vizije, bahato i bezobrazno prema građanima

Grad Križevci nikad u svojoj povijesti nije bio ovoliko zadužen koliko ga je u ovih šest godina mandata zadužio gradonačelnik Mario Rajn, tvrdi Ivan Majdak, gradski vijećnik Nezavisne liste LIPA u priopćenju koje je danas popodne poslao medijima. Ukupan poznati dug samo u kreditima, navodi vijećnik, iznosi 5.84 milijuna eura ili 44 milijuna kuna plus još nekoliko milijuna kuna kamata.

Svako je križevačko novorođenče, zahvaljujući gradonačelniku Rajnu, njegovim vjernim vijećnicima i koalicijskim partnerima iz HDZ-a, čim se rodi već dužno više od 3 tisuće kuna“, upozorava Majdak. Uvjeren je da se Križevci vode bez ikakve vizije, plana, analize, bahato i bezobrazno prema građanima te da se gradonačelnik bavi svime samo ne svojim poslom.
Otkrio je avion i lagodan život na račun gradskog proračuna, pa čovjek samo putuje i uživa, malo „volontira“, dok mu u Gradu vlada bezvlašće. Sva ta putovanja služe isključivo osobnoj promociji gradonačelnika, a do sada nismo od njih vidjeli nikakve koristi za Grad i građane. S obzirom na politiku lijenosti, nerada i nečinjenja, kakvu uz nekontrolirano zaduživanje Grada i građana već šestu godinu vodi gradonačelnik Mario Rajn, izvjesno je da građani Križevaca na lokalnim izborima 2025. neće birati gradonačelnika već stečajnog upravitelja“, oštar je oporbeni vijećnik.

Majdak vjeruje da je Rajn „marketingom“ u javnosti stvorio nerealnu sliku tobožnjih uspjeha koje je postigao u vođenju grada i podsjeća da projekti poput nadvožnjaka, aglomeracije, rotora, semafora ili obnove škola nisu zasluga gradonačelnika. Gradsku vlast je prozvao i zbog neostvarenih, a obećavanih projekata u poslovnoj zoni Čret, zbog gubitka Vodnih usluga, državnog arhiva, zbog 8 milijuna kuna kredita za led rasvjetu, kao i zbog sudskih i odvjetničkih troškova za sporove oko nestalog kukuruza, koje je Grad izgubio.

Grad u tom predmetu zastupa odvjetnički ured gospođe Jadranke Sloković, a čije troškove Grad ne želi objaviti pa nam ostaje da sami pogađamo. Jasno je da podnošenje podneska, žalbe, tužbe i sl. sigurno nije jeftinije od 1500 – 2000 eura po predmetu ili raspravi. Sve te troškove prouzročio je gradonačelnik i njegovi suradnici, a platiti ćemo na kraju mi građani iz svojih džepova“, upozorava Majdak, nezadovoljan i tretmanom koji opcije koje u Gradu nisu na vlasti imaju, odnosno nemaju, na medijima u gradskom vlasništvu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.