Najtraženiji su odgojitelji i medicinske sestre

Tijekom srpnja je na području naše županije iz evidencije nezaposlenih izašlo 215 osoba, što je za 38.2 posto manje nego u lipnju te za 3.2 posto manje nego u srpnju prethodne godine, navedeno je u mjesečnom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci. Od toga je zaposleno 166 osoba, najviše u prerađivačkoj industriji, dok su ostali izašli iz evidencije zbog odjave, neaktivnost u traženju posla te umirovljenja. Područni ured Križevci je tijekom srpnja evidentirao 294 potrebe za radnicima od strane poslodavaca, što je za 33.8 posto manje nego u lipnju te za 31 posto manje nego u srpnju prethodne godine.


Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi (67 osoba ili 22.8 %), prerađivačkoj industriji (59 osoba ili 20.1 %), obrazovanju (34 osobe ili 11.6 %), trgovini, poljoprivredi,
građevinarstvu te u ugostiteljstvu. Najtraženija zanimanja u srpnju su: odgojitelj, medicinska sestra, prodavač, diplomirani ekonomist, doktor medicine i čistačica. Iako se govori o nedostatku građevinskih radnika, u našoj županiji prošli mjesec su se tražila tek tri.

U Križevcima je u srpnju evidentiran rast broja nezaposlenih i to za 45 osoba ili 29.6 posto više u odnosu na lipanj, dok je u Koprivnici zabilježeno 99 novih nezaposlenih (9.6 posto), a u Đurđevcu 35 (8.6 posto). U ukupnom broju nezaposlenih većina su žene, a po obrazovnoj strukturi nezaposlenih osoba najbrojnije su osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju do 3 godine i školom za KV i VKV radnike. Prema dobnim skupinama, najveći udio u evidenciji bilježe osobe dobne skupine 30-39 godina zatim 50-59 i 20-29 godina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.