U petak na 11. STEAM večeri gostuje Damjan Abou Aldan; nova lokacija „Ema’s Bar“

Postanak, nestanak, prolaznost i smrtnost – veliki su pojmovi i teške riječi o kojima će se u filozofsku raspravu na 11. STEAM večeri upustiti Damjan Abou Aldan, koja će se održati u petak, 9. lipnja u opuštenoj atmosferi na terasi „Ema’s Bara“ u Križevcima, odmah do križevačke zvjezdarnice, s početkom u 20:30 sati. Tribinu će moderirati dr. rer. nat. Andrej Dundović, voditelj Kozmološkog centra Križevci.

Damjan Abou Aldan svestrani je mladi Križevčanin, po struci magistar sestrinstva, nastavnik-savjetnik. Iako najpoznatiji po radu u sestrinstvu, lokalnoj publici i kao autor više izložbi te ilustrator, gost će ovaj put kao magistar filozofije kroz filozofsku raspravu o bitku ukazati na povezanost i važnost filozofije ne samo u kratici STEAM, gdje „A“ stoji za „art“, već i puno širim i apstraktnijim konceptima.

Tribinu „O nastanku i nestanku” organizira križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.