[FOTO] Najzabavnije su originalne fašničke maske – u četvrtak je nova radionica

Kreativna i vesela atmosfera vladala je u četvrtak na radionici fašničkih maski koju je vodila profesorica likovne kulture Kristina Vuković, a prvi put organizirala Turistička zajednica Grada Križevaca. Rezali su se svakakvi oblici od ukrasnih papira, bojalo se i lijepilo, dodavale se šljokice i perje da bi na kraju nastale zanimljive narančaste mačke, zeleni zečevi i druga čuda. Organizatori su zadovoljni odazivom s obzirom na to da slične radionice uoči fašnika dosad nije bilo, kao i na činjenicu da se u posljednje vrijeme manje izrađuju domaće, a češće se kupuju gotove maske.

Radionica uz stručno vodstvo prilika je da na fašniku zasjate u originalnom izdanju pa nemojte propustiti sljedeći termin u četvrtak 16. veljače kad će se izrađivati maske za odrasle. “Pozivamo sve da se pridruže veselom druženju i izradi maski u pripremi za fašnik od 18 sati u dvorani Turističkog informativnog centra“, poručila je direktorica TZ Križevci Olinka Gjigaš.

Fašnik je u subotu, 18. veljače i okupljanje je od 10:15 kod Vatrogasnog doma. Nakon formiranja povorke maske će krenuti prema Trgu Josipa Juraja Strossmayera gdje će se uz prigodni program predstaviti pojedinci i maskirane skupine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.