Počela završna faza asfaltiranja ceste u Malim Sesvetama

U Malim Sesvetama jučer je počela druga, završna faza asfaltiranja ceste u dužini od jednog kilometra. Radove je obišao pročelnik Upravnog odjela za komunalnog gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, a nakon ove faze preostaje još asfaltiranje odvojaka te na kraju svečano otvorenje ceste.

Podsjetimo, ukupna vrijednost sklopljenog Ugovora s izvođačem radova tvrtkom Radnik d.d. je 3,7 milijuna kuna, projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a ukupno će biti asfaltirano 5.183,62 metara ceste od Malih do Velikih Sesveta. Također, istovremeno je asfaltirana i županijska cesta u Velikim Sesvetama u dužini od 2000 metara koju su zajednički modernizirali Grad Križevci i Županijska uprava za ceste. Sve zajedno radi se o 7 kilometara dugoj dionici koja će po prvi puta biti u potpunosti asfaltirana, a na radost mještana Malih i Velikih Sesveta.

Projekt “Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Male Sesvete – Velike Sesvete u postojećem koridoru” sufinanciran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. kroz operaciju 7.2.2. „Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta“. Udio EU sufinanciranja je 75%.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.