Održana 5. sjednica Odbora za branitelje Domovinskog rata Županijske skupštine

U prostorima Županijske skupštine u četvrtak, 18. listopada održana je peta po redu sjednica Odbora za branitelje Domovinskog rata Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Odbora Siniša Pavlović, a prisustvovali su joj i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te ostali suradnici.

Predsjednik Pavlović obavijestio je okupljene o prijedlozima za dodjelu odličja Predsjednice Republike Hrvatske. Za dodjelu odličja Red Nikole Šubića Zrinskog predložio je 13. Protuoklopni topnički-raketni divizijun, dok se za odličje Red bana Jelačića za ratne zapovjednike, za pojedince, predlažu Ivica Jurenec i Damir Vuković. Odbor je zatim jednoglasno donio zaključak da se za idući tjedan sazove sjednice te pripreme prijedlozi za dodjelu odličja i s područja Đurđevca i Križevaca, kako bi se utvrdio konačni prijedlog te poslao Predsjednici RH.

Također, predsjednik je izvijestio članove Odbora kako će u Proračunu za 2019. godinu biti povećana sredstva predviđena za djelovanje braniteljskih udruga, gdje je zamjenik Sobota dodao kako je to pokazatelj dobrih namjera usmjerenih braniteljskoj populaciji te da će Županija i nadalje podržavati sve aktivnosti, sukladno mogućnostima. Na sjednici je pojašnjeno i kako su određene udruge zadužene za organiziranje odlazaka na obilježavanje Dana sjećanja.

Član Odbora Đuro Škvorc obavijestio je prisutne kako je prilikom posjeta Predsjednice RH pokrenuta akcija s područja bivših zajednice općina Bjelovar i Varaždin, gdje su postojale vojarne, za dodjelu Medalje Zapadna Slavonija. Ujedno je napomenuo kako je u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Bjelovarsko-bilogorske županije i Glavnog stožera u tijeku priprema zbornika te je predložio pripremu monografije koja bi opisivala put 117. brigade.

Na kraju sjednice, član Odbora Zvonko Beljo podsjetio je kako je potpisan ugovor između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke o uključivanju hrvatskih branitelja u gospodarske tijekove. Prošle su godine na tu temu održane 44 prezentacije u cijeloj Hrvatskoj, a program kreće ponovno i ove godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.