Počinje glumačka škola za Spravišče

Od 20. siječnja 2007. godine počinje s radom nova križevačka škola. Pučko otvoreno učilište naime otvara tečaj glumačke škole u kojoj će polaznici učiti osnovne glumačke vježbe, koje obuhvaćaju rad na pokretu, glasu, govoru, koncentraciji, imaginaciji te rad na karakteru i ulozi. Predavanja vodi dramska pedagoginja Marina Petković, predavačica u dramskom studiju učilišta popularnog Zagrebačkog Kazališta Mladih.

Polaznici se za školu mogu prijaviti do 10. siječnja, a nakon prijave i audicije u razred će ih biti primljeno točno dvadeset. Oni će, reče za Portal predavačica Petković, tijekom glumačke nastave osim nabrojanog naučiti i osnovne zakonitosti scene i glumačkog izraza. Glumci se pripremaju za predstavu koju će režirati poznati redatelj Dražen Ferenčina, a iz Učilišta doznajemo da se radi o kazališnim izvedbama za jubilarno 40. Križevačko veliko spravišče.
Satovi glume održavaju se svake subote od 16 do 19 sati, tijekom četiri mjeseca do svibnja i sastoje se od vježbi i praktičnog rada, uz koje će usporedo ići i teorijski dio. Ispitivanja i ocjenjivanja naučenog u ovoj školi neće biti, no postojat će mogućnost oglednih satova koji će biti otvoreni za publiku, prije premijere same predstave.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.