Križevci nisu nesiguran grad

Krizevci_crnobijela_Brch_2

KRIŽEVCI – Jedna od tema sastanka Kolegija križevačkog gradonačelnika Branka Hrga bila je i stanje sigurnosti na području grada tijekom prvog polugodišta, a podatak koji se na prvu izdvaja iz brojki u izviješću je onaj o povećanju zabilježenog broja kaznenih djela za gotovo 60 posto u odnosu na prošlu godinu. Kako je došlo do rasta s 90 lanjskih na 222 ovogodišnja.

– Statistika govori da smo mi napravili veliki pomak u svojem radu, da smo puno radili, posebno na zlouporabi opojnih droga, gdje imamo znatno povećanje broja kaznenih djela, te u pogledu otkrivanja počinitelja nedozvoljene trgovine duhanom i prerađevinama i u tom dijelu se evidentira porast, članovima Kolegija pojasnio je zamjenik načelnika Policijske postaje Marijan Pavišić.

Napise u medijima prema kojima su Križevci zbog broja kaznenih djela među najnesigurnijim gradovima u državi Pavišić je opovrgnuo upravo na primjeru kriminaliteta droga.

– Ta droga dolazi iz drugih gradova, koji imaju daleko, daleko manje evidentiranu tu problematiku; ne mogu reći da naši kolege tamo ne rade, ali bih se usudio reći da su manje uspješni nego mi. Dakle, ono što dođe na naše ulice, mi to probamo riješiti da ne dođe do naše djece i za sad smo u tome jako uspješni, odradimo svoj dio posla i zato ne bi mogli govoriti o tome da je naš grad po tom pitanju nesiguran, dodao je Pavišić.

Gradonačelnik Branko Hrg smatra da se radi o jednoj ružnoj statističkoj igri, u kojoj je broj nasilnih kaznenih djela stavljen u korelaciju s brojem stanovnika, a Križevci su imali nesreću da se 2009-te dogodila do tada nezapamćena tragedija s četvero ubijenih zbog svađe oko posjeda. Ti se podaci sada brkaju s ovima o porastu broja kaznenih djela, koja se odnose na sasvim drugačiju vrstu kriminaliteta.

– Ja sam rekao jednu rečenicu tada, ako smo mi najnesigurniji grad u državi, onda je Hrvatska izuzetno sigurna država. Jer definitivno, i bez obzira na veliki broj tog ‘noćnog života, kak ja to znam reći ‘noćnog turizma‘ koji ovdje imamo, maltene ti dijete može može u pol noći šetati gradom, a da nisi posebno zabrinut, rekao je Hrg.

Uvjeren je da će i zadnje brojke koje oslikavaju stanje sigurnosti i rad policije biti iskorištene da Križevce prikažu kao grad kriminala, a zbog pogrešnog statističkog modela, one sredine u kojima policija malo ili ništa ne otkrije ispast će najmirnije. (RKC)

Vezano
3 komentara
  1. Presvetli piše:

    Kaj su nekomu šofersku pobrali pa idemo malo raspalit 🙂

  2. john gotti piše:

    Postovani,kao sto sam vidio,kako se zamjenik nacelnika hvali postignutim,medutim,gradani moraju znati da je gospodin Pavisic jedan lazov i manipulator,sto god da se dogodi,ne reagira kao ni ostala gospoda iz policije,nego kad dode voda do grla,onda se hapse nevini ljudi,a ovim smradovima pojedincima koji rade sranja po gradu,ne zeli ili nemoze nista,bilo bi dobro da se sa gospodom iz krizevacke policije pozabavi dorh,pnuskok i unutarnja kontrola,i da izvjestavaju javnost sto se je to istrazilo i provelo da se vise sprijeci teror nad nevinim gradanima.zato pozivam navedene institucije da odrade svoj posao i maknu takve ljude iz mupa,i stave one koji zele savjesno i posteno raditi taj posao

  3. diplomirana piše:

    Posebno smo radili na zloupotrebi opojnih droga pa smo nalazili kod velikih dilera po 2 grama opojne tvari koja jednim dimom UBIJA na mjestu. Dajte se seljacima prigorske obrazujte već jedanput. Nama s mozgom vas nam je pun k…. pa svi brže bolje bježimo iz ove selendre gdje vlada zatucanost i primitivizam. S čime se vi hvalite, majko mila neobrazovana….

Komentari su zatvoreni.