‘Ogenj’ sprema etno punk folk veselicu u legendarnoj koprivničkoj Kuglani

Za sam vrh sezone koprivnički ‘Ogenj’ svome gradu poklanja besplatan koncert, što je prilika i Križevčanima, koji su propustili njihovu odličnu svirku krajem ožujka na 14. Culture Shock Festivalu, da uživo osjete energiju podravskog celtic punka

Iza koprivničke etno punk folk petorke Ogenj radno je ljeto tijekom kojeg su odsvirali brojne koncerte na renomiranim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Poljskoj, dijeleći pozornicu s glazbenim veličinama poput The Real McKenzies, Darkom Rundekom, Urbanom i mnogim drugima. Zadnji dan ljeta Ogenj će ispratiti na najbolji mogući način jer nakon gotovo dvije godine vesela se petorka vraća na pozornicu u svoju rodnu Koprivnicu. U legendarnom klubu MMC Kugla u subotu 22. rujna, predstavit će svoj kompletni glazbeni opus i dobro poznate uspješnice s glazbenog prvijenca „Domaj“ te EP-a “Još je rano” koje su podjednako bez daha ostavile publiku i glazbenu kritiku.

Publiku očekuje sjajno uigrani scenski nastup, beskompromisna energija koja pršti sa pozornice i najvažnije, jedinstvena, melodiozna i nevjerojatno zarazna  glazba koja poput nezaustavljivog vala ruši sve jezične barijere. Ogenj s nestrpljenjem očekuje ponovni susret s domaćim fanovima te najavljuje pravi spektakl.

Nakon dvije godine konačno se vraćamo među svoje najvjernije fanove, napokon smo „domaj“. Izuzetno smo sretni što će koncert biti održan u kultnom koprivničkom klubu koji je dugi niz godina bio sinonim za alternativnu scenu Hrvatske. Evocirat ćemo uspomene, odsvirati naš kompletni opus i uglas pjevati s publikom. Garantiramo da energije i emocije neće nedostajati. U subotu hote do legendarne Kugle i zajedno z nami budite si kak jen – poručili su članovi benda.

Glazbena kritika se slaže u ocjeni da je „Domaj“ (snimljen za Dancing Bear)  jedan od najboljih albuma koji su izašli ove godine, a glazbeni izričaj i kajkavski dijalekt pitkim i istovremeno tematski ozbiljnim tekstovima o ljubavi i vjeri, kroz koje se isprepliće hrvatska kulturna baština i tradicija Podravine i Međimurja, pravo osvježenje na sceni.

Prvijencem  „Domaj“, čije tekstove i glazbu potpisuje frontmen Tomislav Mihac Kovačic, a aranžmane Ogenj, na najbolji su mogući način potvrdili da su prerasli kategoriju senzacije na hrvatskoj  glazbenoj sceni te postali zaista veliki bend pred kojim je svijetla budućnost.

Spomenimo kako je ovo oproštajni koncert mlade violinistice Tare Knežević koja se nakon dvije godine provedene u bendu, okreće novim studentskim izazovima koje je čekaju početkom listopada.

Uz Ogenj na ovom glazbenom spektaklu, predstavit će se i mladi koprivnički projekt Clotheo koji će obradama rock’n’roll i blues klasika publiku vratiti u neka druga glazbena vremena, a sve će pratiti i crafteri Pitko te Zmajska pivovara kako glasnice ne bi ostale suhe.

U subotu 22. rujna u MMC Kugla očekuje nas dakle prava glazbena poslastica, a vrijedno je još jednom napomenuti kako će koncert, koji je prema rasporedu zakazan za 21 sat, biti besplatan uz predočenje ulaznice koje će se moći podići u LePetit Caffeu, KKC PIxel te kod Brice N°1. Broj ulaznica je ograničen pa požurite po svoj primjerak!

Vezano

Komentari su zatvoreni.