Rezervirajte subotu za Dane povrća i Zlatna vina Alpe Adria

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, u srijedu je najavio dvije poljoprivredne manifestacije koje će se održavati ove subote, a kojima Županija pruža materijalnu i nematerijalnu potporu. Riječ je o 14. danima povrća koji se održavaju na koprivničkom Zrinskom trgu s početkom u 10 sati te o đurđevačkoj manifestaciji Zlatna vina Alpe Adria 2018. koja se održava od 14.45 sati u Galeriji Muzeja Đurđevac.

Govoreći o Danima povrća, župan je kazao da se radi o izložbeno-prodajnom događaju na kojem će se promovirati 50-ak ovdašnjih proizvođača. Za njih je Županija osigurala besplatne izlagačke prostore te ih je predstavila kroz bogati katalog koji prati manifestaciju.

– Teško je u svemu zaobići Podravku koja daje značajan doprinos Danima povrća, a nemjerljiv je i njen utjecaj na ponovno oživljavanje ovdašnje poljoprivrede – istaknuo je Koren.

Zdravko Matotan, predsjednik Organizacijskog odbora Dana povrća, istaknuo je edukativan karakter cijelog događaja, jer prate ga predavanja na kojima će govoriti stručnjaci.

– Na predavanjima će biti riječi o proizvodnji povrća za preradu, opskrbnim lancima, najčešćim virusnom oboljenjima paprike i o suvremenim sustavima navodnjavanja – nabrojao je Matotan.

Govoreći o đurđevačkom okupljanju proizvođača vina, župan je kazao da je vinarstvo grana poljoprivrede koja je najviše napredovala o čemu govore i brojna zlatna vina koja će biti predstavljena u subotu.

Predsjednik Klastera vinara Podravine i Prigorja Dragutin Rep objasnio je da manifestacija okuplja vinare s najbolje ocijenjenim vinima na izložbama u regijama zemalja članica Saveza i šire.

Također je istaknuo da se među najkvalitetnijim vinima nalazi mnogo onih koja su proizvedena u ovdašnjim vinogradima, posebice s đurđevačkog područja. Kazao je da je komisiju koja je ocjenjivala vina sačinjavao međunarodni žiri, a na samo ocjenjivanje stiglo je ukupno 45 uzoraka vina od kojih 29 iz Hrvatske, 11 iz Mađarske i pet iz Austrije.

– U Savez vinara Alpe Adria, osim naših, uključeni su i profesionalni proizvođači susjednih zemalja – kazao je Rep.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.