Županija podržala projekt integracije učenika romske nacionalne manjine u društvo

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u srijedu, 22. siječnja sudjelovao je na Okruglom stolu u sklopu provedbe projekta „(O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice“ koji se održao u prostorijama Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica. Projekt je podržala Koprivnička-križevačka županija koja je ujedno i partner projekta, a okupljenima se prigodnim riječima obratio zamjenik župana Ljubić koji je čestitao svim sudionicima iskazavši zadovoljstvo što je Županija podržala projekt koji za cilj ima integraciju učenika romske nacionalne manjine u društvo.

Prisutnima su se obratili i ravnateljica OŠ Antun Nemčić Gostovinski Gordana Gazdić Buhanec, predsjednik Udruge Roma Korak po Korak Franjo Horvat te ispred Grada Koprivnice pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Na okruglom stolu, kojim je moderirao voditelj projekta Shahidul Islam, predstavljeni su rezultati radionica i održanih aktivnosti u sklopu projekta. Osvrt na radionice u okviru programa „Uskoči u vlak za bolji svijet“, predstavila je knjižničarka Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Danijela Petrić, dok su socijalne pedagoginje Mihaela Telebar iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ te Renata Tišler iz OŠ Fran Koncelak Drnje predstavile rezultate provedenih odgojno-obrazovnih edukacija.

Okruglom stolu su prisustvovali i ravnatelji škola, nastavnici i stručni suradnici, roditelji i učenici te predstavnici ustanova koji su sudjelovali u projektu. Uz Koprivničko-križevačku županiju, partneri projekta su bili OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, Pučko otvoreno učilište, Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica, a sufinancirao ga je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.