Građani odlučuju, a ‘dm’ donira kante za pseći otpad

kad-se-nase-sape-sloze_dm_kante_pseci_otpadTrebaju li Križevcima kante za pseći otpad? Do 31. listopada građani mogu online glasati za lokacije u Križevcima na kojima su potrebne kanti za pseći otpad. U kampanji sudjeluju 24 grada, a u Križevcima građani mogu glasati za jednu od sedam lokacija koje su definirane u  suradnji s gradskom upravom. Glasati je moguće jednom dnevno, a ‘dm’ će u sklopu kampanje “Kad se naše šape slože” donirati ukupno stotinu kanti koje će biti postavljene na lokacije koje dobiju najviše glasova. Brigu o kantama preuzet će jedinice lokalne samouprave.

13987441_291186237907313_3221161464138260403_o_stenci_psici_most_Koruska_Volonterski_centar_Link_udomljenjeZa sudjelovanje u kampanji potrebno je otvoriti poveznicu, potom u padajućem izborniku odabrati Križevce. Nakon odabira grada, u drugom padajućem izborniku ponudit će se sve raspoložive lokacije među kojima građani mogu glasati za lokaciju na kojoj je po njihovoj procjeni potrebno postaviti kantu za pseći otpad.
– Kampanjom “Kad se naše šape slože” ‘dm’ želi potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje i brigu o okolišu te im to omogućiti doniranjem kanti za pseći otpad koje će biti postavljene na lokacijama na kojima građani smatraju da je to najpotrebnije. Pozivam sve građane da se uključe u kampanju jer kad se slože jedinice lokalne samouprave, građani i ‘dm’, možemo Križevce učiniti još ljepšima, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave ‘dm’-a.

20161012_100144_psici_udomljavanje_tremaKampanju za čišći okoliš i odgovornu brigu o ljubimcima građani mogu podržati i zamjenom 20 active beauty bodova za brošuru i radnu bilježnicu “Budi junak”. Uz radnu bilježnicu, djeca će kroz zabavne igre i kvizove naučiti što znači biti odgovoran vlasnik kućnog ljubimca, a brošura će svim vlasnicima i budućim vlasnicima kućnih ljubimaca služiti kao podsjetnik o tome koje su njihove odgovornosti prema ljubimcu i zajednici.
– Brošuru i radnu bilježnicu ‘dm’ je pripremio u suradnji s partnerima kampanje: Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede, skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu  i Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja, poručuju iz ‘dm’-a.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.