Križevački tamburaši pokupili nagrade na međunarodnom festivalu

Gradski tamburaški orkestar Križevci osvojio je Zlatnu plaketu Paje Kolarića s 99,00 bodova na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe ovog vikenda u Đakovu. Križevački orkestar osvojio je i tamburu majstora Žmegača za najviše bodova u kategoriji orkestara, Plaketu dr. Josipa Andrića za najbolju praizvedenu skladbu Panonsku rapsodiju Tihomira Ranogajca, a dirigent Igor Kudeljnjak osvojio je nagradu za najboljeg dirigenta na Festivalu.

Uz sve te nagrade Gradskom orkestru, mlađi tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci osvojio je srebrnu, a stariji tamburaški orkestar Glazbene škole zlatnu plaketu.

Izrazito sam zadovoljan s nastupima, a posebno čestitam našim mlađim orkestrima koji su u ovakvoj teškoj konkurenciji uspjeli ostvariti vrhunske rezultate“, rekao je najbolji dirigent Igor Kudeljnjak za portal Križevci.info. Jedina nagrada koju nisu osvojili je Grand prix, koji je odnio Zagrebački tamburaški kvartet kao ansambl s najvećim brojem bodova. No zanimljivo je da su članovi kvarteta i članovi našeg Gradskog orkestra.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.