Agro dan KTC-a u Pitomači

Tvrtka KTC d.d. po drugi puta organizira druženje s poljoprivrednim proizvođačima, kao obilježavanje početka proizvodne godine. Druženje će biti održano u KTC restoranu “Verica”, Pitomača u petak, 9. veljače 2018. od 11:30 sati. U ugodnoj atmosferi, uz zabavni program i ukusnu zakusku, obilježit ćemo uvod u proizvodnu godinu. Cilj druženja je povezivanje svih sudionika, poljoprivrednih proizvođača, otkupljivača, prerađivača i trgovaca, kako bismo zajedno pridonijeli stvaranju sve veće svijesti o konzumiranju domaćih poljoprivrednih proizvoda.

KTC je na neki način prvi i zadnji u lancu. Prvi stoga što s proizvođačima ugovara količine proizvoda koje će se proizvesti (i za to osigurava sav potreban repromaterijal i stručnu podršku), i zadnji u lancu jer se gotov proizvod prodaje na policama u KTC trgovinama (svježe voće i povrće u voćarnicama, opskrba restorana KTC-a). Kampanjom “Naše je domaće” nastojimo kod kupaca probuditi emocije za kupnjom domaćeg proizvoda. S obzirom na vrlo kratki vremenski period “od polja do stola”, domaći proizvod prednjači svježinom, okusom i mirisom, koji pamtimo iz vrtova naših baka. Ućešće domaćeg proizvoda u prodaji KTC- a je preko 50%.

Ciklus svake proizvodnje završen je tek prodajom roba tj. osiguranim tržištem, a KTC se dokazuje kao siguran partner na tržištu, urednim podmirenjem svojih obaveza prema proizvođačima. Na druženju će biti prisutno 70-ak poljoprivrednih proizvođača, povrćara, voćara i ratara. KTC za sezonu proljeće-jesen 2018. ugovara oko 3.400 tona povrća i oko 1.000 tona voća, za potrebe vlastite mreže, te 700 tona za kupca Podravku, sa 200-tinjak kooperanata. Potrebe su daleko veće, te je naša poruka poljoprivrednim proizvođačima da se sezona proizvodnje mora produljiti, da se pravilnom agrotehnikom treba podići kvaliteta proizvoda i prinosi po jedinici površine, a primjenom dobre poljoprivredne prakse i u skladu sa zakonom, proizvoditi zdravo.

KTC je na hrvatskom tržištu prisutan 26 godina – u 25 gradova (12 županija). Uz trgovinu, kao osnovnu djelatnost (26 supermarketa i niz specijalizirani prodavaonica), KTC ima 22 poljoljekarne i jedan Vrtni centar, 12 benzinskih postaja, 20 restorana i niz specijaliziranih ugostiteljskih objekata, na Jadranu tri hotela, na kontinentu jedan hotel i dva smještajna kapaciteta, te lovište Vidra Polum.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.