Marin Meštrović sedmi na državnom natjecanju iz informatike

Od 13. do 16. ožujka 2018. godine u Primoštenu je održano državno natjecanje iz informatike, na kojem je sudjelovalo više od 160 učenika od osnovnih i srednjih škola, natjecavši se u nekoliko kategorija: Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera. Kao jedini Križevčanin na natjecanju je sudjelovao i Marin Meštrović, učenik 3. razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, koji je u kategoriji Primjena algoritama osvojio sedmo mjesto. Mentor mu je bio nastavnik Milan Đurić.

Primjena algoritama smatra se najzahtjevnijom kategorijom jer se za nju zahtijeva analitičko razmišljanje, poznavanje algoritama i vještina kodiranja. Ovim rezultatom križevačka se gimnazija našla u respektabilnom društvu s XV. gimnazijom Zagreb, Gimnazijom Lucijana Vranjanina Zagreb, Tehničkom školom Ruđera Boškovića Zagreb i III. gimnazijom Split.
Bilo je super i zabavno, zadaci su bili zanimljivi i izazovni. Nadam se da ću sudjelovati i sljedeće godine, izjavio je mladi križevački informatičar za Križevci.info.

Marinu je ovo bio drugi nastup na državnom natjecanju iz informatike, na koje se kvalificirao nakon županijskog natjecanja održanog 9. veljače OŠ Braće Radić u Koprivnici. Natjecatelje je na državnom natjecanju pratilo i preko 100 mentora. Učenici osnovnih škola koji su postigli najbolje rezultate sudjelovali su krajem ožujka na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, a najbolji učenici srednjih škola na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi.

Organizatori natjecanja bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez informatičara. Hrvatski savez informatičara u kategorijama Logo, Primjena algoritama OŠ i Primjena algoritama SŠ, uz tehničku podršku i organizaciju računala, mreže i evaluacije sudjeluje sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.