Krenule pripreme za postavljanje prve fotonaponske elektrane na javnom objektu u Križevcima

Foto: Krizevci.hr

IMG 7700

U Gradskoj upravi Grada Križevaca je prošli tjedan održan sastanak na temu postavljanja fotonaponske elektrane na zgradu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Projekt postavljanja fotonaponske elektrane predstavili su predstavnici Zelene energetske zadruge, organizacije koja radi na razvoju, investiranju i korištenju obnovljivih izvora energije pri čemu uključuju građane.

Upravo bi i ovaj projekt postavljanja fotonaponske elektrane bio financiran putem Crowdfunding kampanje odnosno grupnog investiranja. Ovo bi bio prvi takav primjer u Hrvatskoj da se projekt obnovljivog izvora energije ostvario kroz zadružno financiranje i grupno financiranje od strane građana – investitora. Također, Razvojni centar i tehnološki park Križevci bit će prva javna ustanova u Križevcima na koju je ugrađen fotonapon za proizvodnju električne energije.

Sastanku su ispred Grada Križevaca prisustvovali gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i viša savjetnica za energetsku učinkovitosti Ljiljana Stojsavljević-Križan te direktor KPC-a mr.sc. Tihomir Hodak. Sljedeći korak je, po potpisivanju sporazuma o suradnji, pokrenuti Crowdfunding kampanju što se očekuje kroz mjesec dana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.