U sklopu projekta Novi početak kreću radovi na uređenju sigurne kuće

U prostorima Županijske uprave jučer je održan sastanak projektnog tima projekta “Novi početak” kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Centra za socijalnu skrb Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ. Na sastanku su sudionici prezentirali provedene aktivnosti te su dogovoreni detalji daljnje dinamike projekta, financijskog tijeka i postupaka nabava.

Nakon provedene javne nabave, za izvođača radova na uređenju sigurne kuće odabrana je tvrtka S.K.I.M.T. d.o.o. iz Križevaca. Ugovor s izvođačem radova potpisan je 25. lipnja, a već 6. srpnja izvođač radova je uveden u posao, a također su potpisani i ugovori za koordinatora zaštite na radu te za nadzor građenja. Ukupna vrijednost radova iznosi 4.037.489,88 kuna sa PDV-om, ugovorena vrijednost nadzora je 61.500,00 kuna s PDV-om, a ugovor s koordinatorom zaštite na radu vrijedan je 31.250,00 kuna s PDV-om.

Na sastanku je bilo riječi i o proceduri vezanoj za nabavu automobila za sigurnu kuću. Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.