U križevačkim školama sve više nasilja među djecom

Nasilje među djecom i posljedice lockdowna i pandemije teme su o kojima su jučer razgovarali članice i članovi Vijeća za prevenciju Grada Križevaca. Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, a načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović i predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić upozorili su da, kao posljedicu lockdowna, bilježe porast nasilja među djecom u križevačkim osnovnim i srednjim školama, navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Posebno je naglašeno kako se kod djece sve češći primjećuju slučajevi depresije, teškoće u komuniciranju i problemi s učenjem. Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel naglasio je kako je važna komunikacija s osnovnim i srednjim školama budući da su upravo škole u svakodnevnom izravnom kontaktu s djecom pa mogu prepoznati određena odstupanja u ponašanju i zatražiti pomoć.
Na sjednici Vijeća predloženo je da se u nadolazećem razdoblju održe sastanci sa školama kako bi se nasilje preveniralo, a djeci i njihovim roditeljima pružila podrška.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.