Savez društava ‘Naša djeca’ Hrvatske istaknuo Križevce kao primjer dobre prakse

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske održao je godišnje Savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Savjetovanje je otvorila predsjednica Saveza i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić koja je ujedno istaknula kako se ova akcija provodi već 18 godina i to u suradnji s Hrvatskim društvom za socijalnu i preventivnu pedijatriju i uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a.

Na Savjetovanju su se obratili i predstavnice Dječjeg vijeća Grada Splita Ana Vrkić i Dorotea Filipović, dječja pravobraniteljica dr.sc. Ivana Milas Klarić, predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dr.sc. Marin Strmota te u ime gradonačelnika Grada Zagreba mr.sc. Katarina Milković.

Uslijedio je tematski dio savjetovanja te primjeri dobre prakse i inicijative iz gradova i općina, a gdje je predstavljeno i obilježavanje „Dječjeg tjedna“ u Križevcima kao primjer dobre prakse. Podsjetimo, od 2. do 8. listopada u Križevcima je po prvi puta održan Dječji tjedan u sklopu čega je održan niz događanja za djecu i s djecom u organizaciji Grada, Centra za socijalnu skrb, Komunalnog poduzeća, Gradske knjižnice, COOR-a, dr. dentalne medicine Jelene Princip, Zajednice športskih udruga Križevci, Udruge „Vrtuljak“.

Potom je uslijedila podjela zahvalnica, priznanja i povelja za naj-akcije kojih je ove godine bilo prijavljeno ukupno 50. Povelju je tako među 30 naj-akcija primila i Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci za uspješno provedenu akciju „Biciklom u školu“. Riječ je o akciji kojom je uređeno parkiralište za bicikle ispred škole s ciljem poticanja na često i sigurno korištenje bicikla kao prometnog sredstva do škole. Ovo su prvi koraci prema stjecanju prestižnog statusa “Grad Križevci – prijatelj djece”.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Lijepo je čuti ovakve primjere i dobru praksu svih, a posebno našeg Grada, škola i ostalih uključenih u projekt.
    Priznajem da nisam ništa od ovoga znala i baš me veseli saznati kako većina Ustanova, Organizacija i Udruga, vritića, pa i Ministarstvo mukotrpno rade- grade bolje društvo, a da (možda) javno nije toliko popraćeno.

Komentari su zatvoreni.