P.O.I.N.T.-ovi projekti predstavljeni u Kini

Jučer su u kineskom gradu Hangzhou, u sklopu 23. ACM-ove međunarodne konferencije o suradnji primjenom računala “CSCW 2011” (Computer Supported Cooperative Work), uspješno predstavljeni projekti neprofitne udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca. Na tematskoj sjednici “Socijalni mediji za razvoj” (Social Media for Development) predsjednik udruge mr.sc. Hrvoje Belani održao je izlaganje o pet područja projektnog djelovanja kojima P.O.I.N.T.-ovci sedmu godinu zaredom podižu kvalitetu života u lokalnoj zajednici.

 Na cjelodnevnoj sjednici koja se održala u luksuznom hotelu Hyatt Regency, još su sudjelovali stručnjaci iz SAD-a, Kine, Južne Koreje, Kanade, Njemačke, Indije i Indonezije, od kojih neki dolaze iz renomiranih multinacionalnih kompanija poput IBM-a, Microsofta i MSNBC-a ili pak sa sveučilišta Berkeley, Irvine – Kalifornija te Maryland, a koji su pohvalili ovaj primjer pozitivne prakse razvoja socijalnog medija u Hrvatskoj.

Belani je na skupu sudjelovao zahvaljujući prethodno dobivenim pozitivnim recenzijama međunarodnog odbora za stručni rad “Building Online Local Communities: European Case Study ‘Krizevci.info'” kojeg su, uz njega, autori diplomirani informatičar Dalibor Karlović i profesor sociologije Sandro Novosel. Sudjelovanje na ovoj najvećoj svjetskoj konferenciji s temom interakcije i suradnje računala i čovjeka, na kojoj ove godine sudjeluje četiristotinjak stručnjaka sa svih kontinenata, financijski je podržao i Grad Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.