U subotu ‘Priča o kontejnerima’ na predavanju ITPro User Grupe Križevci

ITPro User Grupa Križevci je neformalno okupljalište profesionalaca u području informacijskih tehnologija (IT) i zaljubljenika u računala, poslužitelje i informatiku s ciljem razmjene znanja i druženja među kolegama. Na redovnom sastanku u studenom predavanje na temu kontejnera održat će Matija Prelec. Predavanje će se održati u subotu, 18. studenog 2017. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci s početkom u 18 sati, a ulazak je slobodan uz potrebnu online registraciju.

Priča o kontejnerima za IT Pro i Dev ekipu by Matija Prelec

Saturday, Nov 18, 2017, 6:00 PM

Razvojni centar i tehnološki park Križevci
Ulica dr. Franje Tuđmana 20 Krizhevci, HR

27 Members Went

Na redovnom sastanku IT Pro User Grupe Križevci u studenom predavanje na temu kontejnera iz IT Pro I Dev perspektive održat će Matija Prelec.Priča o kontejnerima za IT Pro i Dev ekipu by Matija PrelecU današnjem poslovnom svijetu moramo klijentima obećati podršku kroz duže vremenske periode. No to podržavanje staroga koči razvoj novoga, a bez nov…

Check out this Meetup →

Sažetak predavanja: U današnjem poslovnom svijetu moramo klijentima obećati podršku kroz duže vremenske periode. No, to podržavanje staroga koči razvoj novoga, a bez novoga nećemo prikupiti nove klijente. U spas nam dolaze virtualke i kontejneri, no nećemo u njih stavljati smeće, već prave sustave. Dotaknut ćemo se raznih pristupa, virtualbox/vmware/hyper-v, docker/kubernetes, pa čak i pythonov virtualenv. Odgovoriti ćemo na pitanje kako (lagani dio) i, možda važnije, kada i zašto (teži dio). Kada imate novi čekić, svi problemi počnu ličiti na čavle.

Matija Prelec se u zadnjih osam godina bavio tehnologijama na svim razinama informacijskih sustava, od fronta, do servisa, do baza, do očaja. Taj široki pogled ga je usmjerio na razvoj frameworka, te dizajn API-ja. Koketirao je sa AI programiranjem i big data. U trenutnoj tvrtci se igra sa organiziranjem fizičkog svijeta i poslovnih procesa i podržavanjem toga u kodu. U slobodno vrijeme je gejmer, čita, i generalno se bavi hedonizmom.

https://www.facebook.com/events/122417155093047/

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš se divim ljudima koji nesebično dijele svoja znanja.
    I mi “stariji”, mogli bi iz ovakvih primjera štošta naučiti.
    Palac gore za nše mlade.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.