Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1460

Korado Korlević na ovogodišnjim danima astronomije u Daruvaru (foto R.Matić)
Korado Korlević na ovogodišnjim danima astronomije u Daruvaru (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo završetak predavanja Korada Korlevića pod naslovom Budućnost pripada nama koji smo, još uvijek, voljni zasukati rukave, koje je održao na festivalu 10 dana astronomije u Daruvaru 19. travnja prošle godine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Priče za laku noć: 50 priča i legendi iz cijeloga svijeta Angele McAllister i Anne Shepete, u kutku za mlade Percy Jackson i bogovi Olimpa: Bitka za labirint: Knjiga četvrta Ricka Riordana, na odjelu beletristike Kuća noći Joa Nesboa, a na stručno-znanstvenom odjelu Avantura u medijima: Radio, novine, televizija, javne radionice Ljubice Uvodić Vranić.

Na današnji datum rođeni su Juraj Dobrila, papa Benedikt XVI, Anatole France i Peter Ustinov, prva je žena preletjela Engleski kanal, dogodile su se dvije velike pomorske nesreće, umrli su Miroslav Kraljević, Francisco Goya, Oskar Aleksander i Albert Betz.

U Vijestima Krugova govorimo o pojavi stripa o Freddieju Mercuryju na hrvatskom jeziku, o ovogodišnjoj Noći knjige, o još jednom Muzeju iluzija, te o Peteru Higgsu koji je nedavno umro..

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo ovogodišnji festival 10 dana astronomije, najveću digitalnu kameru na svijetu, još jedan asteroid za koji nismo znali dok nije gotovo okrznuo Zemlju, te aktivnosti Astronomskog društva Perzeidi povodom Dana grada Križevaca.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Charlesa Chaplina, Lea Weinera, Miklósa Rózse, Henryja Mancinija, Klausa Schulzea, Marka Knopflera, Freddieja Mercuryja i Montserrat Caballé, Andyja Williamsa i grupe Foo Fighters.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1460 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 16. travnja od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno