Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1179

Autor knjige Saša Paparella i autor filma 'Gazda' Dario Juričan na tribini nakon projekcije filma na Culture Shock Festivalu 2. ožujka ove godine (foto iz arhive Culture Shocka)
Autor knjige Saša Paparella i autor filma ‘Gazda’ Dario Juričan na tribini nakon projekcije filma na Culture Shock Festivalu 2. ožujka ove godine (foto iz arhive Culture Shocka)

Na početku slušamo treću četvrtinu tribine na ovogodišnjem Culture Shocku, održane 2. ožujka, nakon projekcije filma Gazda koji je donio osobno autor Dario Juričan, a s njim je došao i autor istoimene knjige Saša Paparella. Čut ćemo živahan razgovor između autora i publike u prepunoj dvorani Kluba kulture u Križevcima.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga koja nam predlaže kako živjeti dulje, zdravije i sretnije, roman Vožnja na mjestu Josipa Cvenića i satirično djelo Salmana Rushdieja. Mjesec hrvatske knjige u našoj knjižnici nastavlja se i ovaj tjedan s gostovanjem Božice Jelušić i predstavom za djecu.

U Vijestima Krugova saznat ćemo tko se nalazi na popisu sto najvažnijih umjetnika, koji je Trumpov omiljeni izraz postao riječ godine, koji je novi muzej otvoren u Beču, gdje su ovih dana bili vjernici Križevačke eparhije, kako su pronađene ruševine Canosse, što je otkriveno u Keopsovoj piramidi, što će za nas biti zanimljivo na predstojećem Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima,

Na današnji datum rođeni su Marie Curie i Lise Meitner, Lav Trocki, Čandrasekara Venkata Raman, James Cook, Nimzowitsch, počela je Oktobarska revolucija, otvoren je Muzej moderne umjetnosti u New Yorku, nastale su Zagrebačke punktacije, srušio se viseći most u tjesnacu Tacoma, umrla je Eleanor Roosevelt…

U Svemirskom kutku spominjemo događaje iz prošlosti i aktualne događaje s područja astronomije i astronautike, među njima i kako se Hrvatska namjerava učlaniti u Europsku svemirsku agenciju, a kao i uvijek spominjemo koje objekte, prirodne i umjetne, možemo vidjeti na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti traže koji je najniži zabilježeni atmosferski tlak na Zemlji, a emisija završava riječima Alberta Camusa rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Davida Gilmoura, grupe Cutting Crew, Rogera Watersa, Leonarda Cohena i Joni Mitchell.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1179 emitira se u utorak, 7. studenoga od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 11. studenoga od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.