Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

SDP-ova oporba umjesto kritike nudi rješenja

Ivan_Majdak_SDP_Krizevci_press_tiskovna_konferencijaKRIŽEVCI – Nezadovoljni radom gradonačelnika i gradske vlasti, te njihovim propustima, SDP je odlučio pomoći konkretnim idejama i prijedlozima, te stoga osnovati četiri savjeta.
– Zbog toga smo u pripremi i kao posebna tijela unutar Gradske organizacije SDP-a formirat ćemo četiri savjeta od stručnjaka i uglednih građana Križevaca, koji su spremni uključiti se u rad naših savjeta. Tako da će to biti savjet za poljoprivredu, savjet za obrt, malo i srednje poduzetništvo, savjet za turizam, sport i kulturu i savjet za fondove Europske unije, najavio je predsjednik gradskog SDP-a Ivan Majdak.

Tko će, konkretno, biti u tim savjetima Majdak još ne može reći. Imena će objaviti kroz tjedan, dva. No ističe da ih je na taj potez ponukalo što gradski čelnici stalno kritiziraju Vladu, a pri tom ne koriste mogućnosti koje im ona svojim programima pruža, kako poduzetnicima, tako i jedinicama lokalne samouprave.
– Samo za primjer, ni jedna zgrada u vlasništvu Grada nije do sada prijavljena u program energetske obnove zgrada u javnom sektoru. Nije pripremljen ni jedan projekt za javno-privatno partnerstvo. Isto tako trenutno nemamo pripremljenu dokumentaciju za natječaje iz EU fondova, koji bi osigurali u Križevcima neka nova zapošljavanja i otvaranja radnih mjesta, nabrojio je Majdak.

Sve zaključke sa savjeta vijećnici SDP-a će predlagati Gradskom vijeću.
– Ne želimo biti samo oporba koja kritizira, koja ukazuje na probleme. Mi želimo biti oporba koja će ukazivati i davati prijedloge na koji način i kako probleme i ono s čim nismo zadovoljni u gradskoj vlasti možemo poboljšati, zaključio je Majdak.(RKC)

SDP_Krizevci_tiskovna_konferencija_pressica_press‘Građani taoci političkog marketinga’

Na tiskovnoj konferenciji Gradske organizacije SDP Križevci, održanoj prošli petak, predsjednik ogranka Ivan Majdak osvrnuo se i na javno djelovanje gradonačelnika Branka Hrga, nazvavši to “stranačkim marketingom” koalicije HDZ-HSS protiv aktualne vlasti u državi, a nauštrb rješavanja problema građana Križevaca i okolnih sela.
– Iako zna i obaviješten je, da se Agencija za plaćanja seli u sjedište županije zbog prilagodbe EU shemi, javno istupa i obmanjuje javnost kako je to odluka Vlade RH usmjerena protiv građana Križevaca, jer će sada „za svaki papirić morati putovati u Koprivnicu“, a da nije poduzeo baš ništa da osigura uredovni dan Agencije u Križevcima što je kao gradonačelnik trebao i mogao, istaknuo je Majdak.

Majdak nije ostao dužan komentirati gradonačelnikove hvalospjeve o prodaji nekoliko parcela budućim poduzetnicima u Poduzetničkoj zoni Gornji Čret, izrazivši zabrinutost da tamo još uvijek nemaju mogućnost priključka struje:
– Gradonačelnik vlada ovim gradom skoro 13 godina, u tih 13 godina za razliku od ostalih sličnih gradova u Hrvatskoj Križevci su debelo zaostali u razvoju. Pogledajmo za primjer samo Prelog, manji grad od Križevaca, njihova industrijska zona ima preko 30 tvrtki, i preko 2500 ljudi tamo radi, zaključio je Majdak, pozvavši Hrga da ode u Prelog nešto naučiti umjesto da “hodočasti Hrvatskom, prodaje demagogiju i zakapa križeve po parkovima u Primoštenu.” (kž.info)

wpDiscuz