HUMANITARNA AKCIJA Pomozimo neurorizičnom mališanu Luki da prohoda!

‘Svi za Lukin korak’ naziv je humanitarne akcije koju je ovih dana pokrenula Iva Funtek, Dubrovkinja s đurđevačkom adresom, za pomoć malenom Luki Novaku iz baranjskog naselja Kozarac u Općini Čeminec. Luka ima samo godinu dana i devet mjeseci, rođen je kao neurorizično dijete s hipertoničnim i distoničnim obrascem, ne može ni hodati, ni sjediti.

Najveća želja njegovim roditeljima Kaji (31) i Marjanu (33) je da im sinčić može potrčati u zagrljaj. Posljednjih godinu dana obišli su niz zdravstvenih ustanova, od bolnica i klinika do liječilišta i toplica, ali bez pomaka i naznaka za ozdravljenjem.

Nada za Lukino izlječenje pojavila se kad su saznali za specijaliziranu dječju bolničku ustanovu u Londonu. No, za sedmodnevnu terapiju mališanu u londonskoj bolnici i boravak roditelja potrebno je izdvojiti oko pet tisuća eura, što Kaja i Marjan samo sa suprugovom plaćom nikako ne mogu pokriti.

Svi ljudi dobre volje i pravni subjekti, koji žele pomoći svojim prilozima Luki i njegovim roditeljima prikupljanje financijskih sredstava kako bi mu se omogućio odlazak u London na liječenje, mogu to učiniti na račun otvoren kod Hrvatske Poštanske Banke: Luka Novak – HR7723900013221473924.

– Dragi dobri ljudi, pokrenimo lavinu dobrote i omogućimo Luki da potrči!, poručuje humanitarka Funtek, koja posljednjih dana neumorno kontaktira medije i širi informacije o ovoj humanitarnoj akciji i neophodnoj pomoći kako bi se ovom mališanu iz Baranje omogućilo da prohoda te uistinu zakorači u život.

Vezano

Komentari su zatvoreni.