SUFFEST – festival suvremenih umjetničkih formi osvaja Križevce

Festival suvremenih umjetničkih formi, SUFFEST, održat će se ovog petka i subote u Križevcima na različitim lokacijama u gradu, a epicentar svih događanja je Galerija K2. Prvotno izdanje festivala održano je daleke 2007. godine, a danas, 10 godina kasnije, udruga KVARK i voditelj projekta Saša Živkovića predstavljaju drugo izdanje festivala.

Gostovat će umjetnička platforma Centar zvuka, margina tišine koja povezuje umjetnike iz Kolumbije, Švicarske i Hrvatske, a neki od njih predstavit će svoje radove i u Križevcima. Projekt je osmišljen kao nezavisna umjetnička platforma usmjerena istraživanju zvuka i kolektivnom radnom procesu kroz formu višetjednog zajedničkog rezidencijalnog boravaka okupljenih autorica i autora.

Umjetnice i umjetnici uključeni u projekt su: Sylvia Jaimes (CO), Esneider Alfonso Gamboa Burbano (CO), Fernando Pertuz (CO), RicardoAndrés Bautista (CO), Mirjam Wanner (CH), Almira Medaric (CH), Bojan Mucko (HR), TeaHatadi (HR), Goran Škofić (HR), Josip Zanki (HR).

U sklopu festivalskog programa, umjetnička platforma prezentirat će izložbe radova koji su nastali u sklopu boravka u Kolumbiji i Švicarskoj. Kako je na prošlom SUFFEST-u fokus bio na urbanoj intervenciji kao suvremenoj umjetničkoj formi, u svom drugom izdanju, medij na koji je stavljen naglasak je – performans. U sklopu programa petoro umjetnika će izvesti svoje performanse na različitim lokacijama u Križevcima.

Performanse će izvoditi umjetnici Sylvia Jaimes (CO), Esneider Alfonso Gamboa Burbano (CO) i Mirjam Wanner (CH), a koji su ujedno i predstavnici spomenute umjetničke platforme. Uz ove umjetnike, performanse će izvoditi umjetnici iz Koprivnice Antonio Grgić i Bojan Koštić. U sklopu festivala održat će se dva predavanja o temama vezanim uz problematiku suvremenog umjetničkog stvaralaštva koje će izvesti Bojan Mucko i Antonio Grgić. Tijekom festivala publika će moći pronaći zabavu uz prigodnu DJ selekciju i slušaone koje će biti smješteni u atriju Galerije K2.

Kompletan program i satnicu SUFFEST-a pronađite u nastavku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.