Atraktivni štandovi i pretrpani zahodi

Prije zatvaranja svečanosti koje su u protekla tri dana u Križevcima napunile hangare bivše vojarne, u nedjelju poslijepodne više od dvije stotine izlagača – malih, velikih i srednjih obrtnika kao i gospodarstvenika svih kategorija bilo je u konkurenciji za izbor najatraktivnije uređenog štanda. I ove je godine moto Sajma bio susreti stvarne vrijednosti, koji su polučili doista atraktivne, donekle zapanjujuće rezultate.

Komisija za odabir najatraktivnijeg štanda zacijelo je, osim uređenosti štanda, uzimala u obzir i način prezentacije proizvoda ili usluga, ljubaznost dežurnih osoba-izlagača i spremnost na informiranje šetača-posjetitelja.

To sve bitno utječe na imidž izlagača pa je stoga na jubilarnom 10. Sajmu bilo teško odabrati najboljega, jer štandovi su uglavnom bili solidno ušminkani.

No nositeljem titule najatraktivnijeg postala je Hrvatska obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije, sa štandovima lociranima u hangaru B. Servis Košić iz hangara A dobio je priznanje za drugi najbolje uređeni štand, a Obrtnička komora Međimurske županije iz hangara B treće je plasirana.

Posebno priznanje inozemnim izlagačima otišlo je u ruke predstavnicima talijanskoga MEP-a. Ta je tvornica u hangar B dovela pravi stroj težak 4 tone, na kojem se stalno demonstrirala proizvodnja alata, povremeno uz zapanjujuće bučne zvukove. Zapanjujućih je i neugodnih prizora, međutim, bilo i u montažnim kemijskim zahodima između dva hangara. Svega tri takva sanitarna čvora, jedan ženski i dva muška, od kojih je jedan zbog unutarnjeg stanja popodne bio zalokotiran, nisu bila dovoljna za količinu ljudi koja je defilirala Sajmom. Za imidž gospodarske priredbe županijskoga karaktera, neprohodan i zahod doslovno neprobavljiv za korištenje, sasvim sigurno nije priličan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.