Mateo Piskač i Dominik Juršić se plasirali na državnu razinu Modelarske lige

05_3-ModelarskaLigaKKZ-30042016-nagradeni_DJZajednica tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizatorom Modelarske lige Republike Hrvatske organizirala je 3. županijsko natjecanje Modelarska liga Koprivničko-križevačke županije „Danas mali, a sutra veliki majstor“ čijem je domaćin i ove godine bila Zajednica tehničke kulture Križevci i Aero klub „Dragutin Novak“ Križevci. Modelarska liga Koprivničko-križevačke županije održana je 30. travnja 2016. godine (subota) u dvorani Turističkog informativnog centra u Križevcima na adresi Trg J.J. Strossmayera 5.

Na natjecanju je sudjelovalo 34 natjecatelja (17 ekipa). Za plasman na državno natjecanje sudjelovalo je 10 ekipa (20 natjecatelja) iz Koprivničko-križevačkoj županije. Ekipe iz Bjelovarsko-bilogorske županije kao gosti, te pomladak (domaće ekipe mladih natjecatelja – učenika 1. do 4. razreda) klubova članica Zajednice natjecali su se van plasmana za državno natjecanje. Natjecatelji za plasman na državno natjecanje i natjecatelji gostujućih ekipa su u 3 puna sata izrađivali škrinjicu – ukrasnu uporabnu kutiju, dok su natjecatelji domaćih ekipa mladih natjecatelja imali manje zahtjevan zadatak i izrađivali su ukrasnu kutiju prema nacrtima profesora Ivana Rajsza.

02_3-ModelarskaLigaKKZ-30042016-provedba_DJPrema službenim elementima vrednovanja za plasman na državno natjecanje 1. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Mateo Piskač i Dominik Juršić iz Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci članice Zajednice tehničke kulture Križevci (mentori Ante Starčević i Danijela Jobač).
2. mjesto ekipa u sastavu Matija Udvari i Karlo Pavičić i 3. mjesto ekipa u sastavu Marko Udvari i Mihael Žagar iz Aero klub “Dragutin Novak” iz Križevaca (mentori Ante Starčević i Danijela Jobač).
Na državnoj razini Modelarske lige Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će ekipa u sastavu Mateo Piskač i Dominik Juršić iz Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci članice Zajednice tehničke kulture Križevci i njihov mentor Ante Starčević.

Van plasmana za državno natjecanje od gostujućih ekipa prema službenim elementima vrednovanja 1. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Nella Faltak i Filip Šingelberger, 2. mjesto ekipa u sastavu Luka Živoder i Dinko Tomić i 3. mjesto ekipa u sastavu Michel Konjušić i Dejan Tomić iz Osnovne škole Veliko Trojstvo (mentor Ivan Rajsz).
Van plasmana za državno natjecanje od domaćih ekipa mladih natjecatelja prema službenim elementima vrednovanja 1. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Karlo Jelak i Leonardo Bratković, 2. mjesto ekipa u sastavu David Kapor i Gabriel Žagar i 3. mjesto ekipa u sastavu Dino Novosel i Sanjin Crnković iz Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci članice Zajednice tehničke kulture Križevci (mentori Ante Starčević i Danijela Jobač).

04_3-ModelarskaLigaKKZ-30042016-zajednicka_DJSvi sudionici su dobili pohvalnice za sudjelovanje. Najbolje plasiranima diplome i nagrade dodijelili su Ante Starčević, predsjednik Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije i mr. sc. Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca.
Uz natjecateljski dio ovu manifestaciju pratila je izložba radova tehničkog stvaralaštva mladih članova Zajednice tehničke kulture Križevci i njenih klubova sekcija i članica. Svoje radove izložili su članovi Aero kluba „Dragutin Novak“ Križevci i mladi članovi gostujuće ekipe iz Osnovne škole Veliko Trojstvo.

01_3-ModelarskaLigaKKZ-30042016-otvorenje_DJO Modelarskoj ligi

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje je Hrvatska zajednica tehničke kulture, u suradnji sa Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, pokrenula početkom školske godine 2012./2013. Ova manifestacija pokrenuta je s ciljem poticanja učenika za izvannastavno i izvanškolsko stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva i ima promidžbeni karakter kroz izložbu tehničkog stvaralaštva učenika i natjecateljski, kroz timsku izradu projektnog zadatka.

Sudionici Lige su učenici 5. do 8. razreda osnovnoškolskog uzrasta: učenici osnovnih škola, članovi udruga tehničke kulture i učenici posebnih odjela osnovnih škola i njihovi mentori. Natjecanje se provodi u skladu s Pravilima provođenja Modelarske lige u Republici Hrvatskoj i prvoplasirana ekipa županije sa svojim mentorom sudjelovat će na završnom državnom natjecanju Modelarske lige Hrvatske (prošle godine sudionik je bila ekipa iz Križevaca i osvojila 3. mjesto) koje organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici krajem svibnja ove godine.

03_3-ModelarskaLigaKKZ-30042016-prvaci-dodjela_DJ

Vezano

Komentari su zatvoreni.