Petero Nazorovaca ide na Državno natjecanje mladih tehničara

Sjajne rezultate postigli su učenici OŠ “Vladimir Nazor” na županijskom natjecanju Mladih tehničara prošli tjedan u Novigradu Podravskom, osvojivši pet prvih i dva druga mjesta. Na državno natjecanje put su osigurali Magda Vanesa Vrhovec iz petog razreda koja je prva u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo, Eva Polimac Martić iz šestog razreda prva u kategoriji Graditeljstvo, učenice sedmih razreda Jana Gonan prva u kategoriji Obrada materijala te Lara Višak prav u kategoriji Strojarske konstrukcije, i Franko Janeš iz osmog razreda kao najbolji u kategoriji Elektrotehnika. Učenice sedmih razreda osvojile su druga mjesta i to Lana Večerin u kategoriji UMTT i Iva Miško u kategoriji Strojarske konstrukcije. Svima je mentorica učiteljica Sandra Vurnek.

Nazorovci su godinama vrlo uspješni na ovom kompleksnom natjecanju koje se sastoji od pisanja ispita, izrade tehničke tvorevine i njenog prezentiranja, što znači da učenik treba odlično poznavati teorijske sadržaje, biti spretan i dobro uvježban u izradi te dobro i sigurno prezentirati svoj rad, objašnjava učiteljica Vurnek. Da priče kako današnjim mladima nedostaje spretnosti i fine motorike ne vrijede za sve, dokaz je ovaj uspjeh, ali i odaziv na školsko natjecanje. Naime, već na školskoj razini natjecanja sudjelovalo je 37 učenika koji su po osvojenim bodovima bili vrlo slični.

Razlog tome je velika i dugogodišnja zainteresiranost učenika škole za dodatni rad i bavljenje tehnikom kroz Klub mladih tehničara, upoznavanje s različitim aktivnostima prema uzrastu učenika. Grupa je mješovita i svi su u istom terminu što učenike motivira, zabavlja i takav način učenja se pokazao izuzetno uspješnim i poticajnim“, otkrila nam je učiteljica.
Zanimljivo je da je od sedmero učenika iz Nazora koji će u lipnju sudjelovati na državnom natjecanju, čak šest djevojaka. “Unazad par godina nešto više se uključuju djevojke koje s lakoćom savladaju rad s alatom. Ponosna sam kad dobijem fotografije kako i kod kuće rade u radionicama, s alatom. Vjerujem da su baš motivacija i konkretni primjeri izrade i važnosti tehnike u svakodnevnom životu razlog svih vrhunskih rezultata učenika naše škole“, objašnjava. Klub mladih tehničara redovito se uključuje u aktivnosti za dan grada, dječji tjedan, dan škole i sve druge aktivnosti vezane za školu. Učenici svake godine odlaze na terensku nastavu u Austriju pa će uskoro, sredinom travnja, posjetiti Tehnički muzej u Beču.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno