Za vikend noćni ribolov na jezeru Čabraji

Športsko ribolovni klub Križevci poziva za vikend na noćni ribolov na jezeru Čabraji, koji će se održati od 19 sati u subotu do 7 sati ujutro u nedjelju. Voditelj ribolova je ribočuvar Robert Velimirović, koji najave sudjelovanja prima na broj mobitela 092/1767-994, a dolazak na jezero je najkasnije do 21 sat.

– Svi ribiči koji su u ribolovu moraju se pridržavati režima ribolova i nakon ribolova pokupiti smeće na svojim pozicijama. Posjetiteljima je zabranjena vožnja u noćnim satima na što su ih ribiči dužni upozoriti da vozila parkiraju kod vagona, stoji istaknuto na službenoj Facebook stranici ŠRK Križevci, uz ribički pozdrav “Bistro”.

O jezeru Čabraji

Jezero Čabraji nalazi se desetak kilometara sjeveroistočno od Križevaca. Nastalo je prije tridesetak godina kao retencija oborinskih voda. Od prvog dana jezerom gospodari ŠRK Križevci. Jezero je površine 8ha, prosječne dubine oko 1,5m s najdubljim dijelom kod ispusta iz jezera na oko 3,5m.

Okruženo je šumom sa 3 strane tako da je ugođaj izvanredan, a i kvaliteta vode je takva zbog toga što se jezero napaja iz potoka i izvora koji se nalaze u šumi. Jezero obiluje sitnom bijelom ribom, od bijelkice, žutooke i crvenperke te babuške koja je prosječne veličine dlana.

Od plemenite ribe, u jezeru obituje velik broj velikih šarana, amur, tostolobik, som i smuđ. Som i smuš se u jezeru prirodno mijeste.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.