Predstavljen program 20. Dana voća Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 19. rujna održana je druga sjednica Organizacijskog odbora 20. Dana voća Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Darko Sobota.

Glavna tema sjednice bilo je utvrđivanje programa manifestacije. Prvog dana, 28. rujna, na rasporedu su stručna predavanja za voćare i sve ostale zainteresirane koja će se održati u prostorima đurđevačkog Gradskog muzeja s početkom u 17 sati, a teme predavanja su: „Dinamika uzgoja lijeske unazad deset godina“, „Aktualni problemi uzgoja lijeske“, „Razlika između konvencionalne i ekološke proizvodnje lijeske“ i „Prezentacija mjere 10 Programa ruralnog razvoja“.

U subotu, 29. rujna, s početkom u 10 sati na glavnom đurđevačkom trgu voćari će predstaviti bogatstvo svoje ponude na promotivno-prodajnoj izložbi, a kao i svake godine, posjetitelje očekuje i kulturno-umjetnički program te izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Uz Grad Đurđevac kao domaćina, u organizaciji manifestacije sudjeluju i Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Turistička zajednica Grada Đurđevca, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Manifestacija je posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, kao i vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ovom prilikom pozivaju se svi proizvođači da se prijave za sudjelovanje putem prijavnice koja se nalazi u privitku. S ciljem poticanja razvoja domaće voćarske proizvodnje, Županija osigurava besplatni izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

Ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica.

Vezano

Komentari su zatvoreni.