Simultanka velemajstora Bogdana Lalića u subotu u Križevcima

U subotu, 9. ožujka 2019. s početkom u 10 sati u hotelu Kalnik u Križevcima šahovski velemajstor Bogdan Lalić odigrat će simultanku na tridesetak ploča, na kojoj će sudjelovati mladi šahisti iz ŠK Križevci i šahovskih klubova iz okolice kao i poznate osobe iz Križevaca. Simultanku organizira ŠK Križevci pod pokroviteljstvom Grada Križevaca kako bi se popularizirao šah na području grada Križevaca a posebno među mladim naraštajima.

Bogdan Lalić je hrvatski šahist, velemajstor i šahovski pisac. Naslov međunarodnog majstora nosi od 1985. godine. 1988. je godine stekao velemajstorski naslov. Najbolji rang na rejting listi FIDE ostvario je 1997. godine 67. mjestom na svijetu i rejtingom od 2600 bodova. Bio je suprug međunarodne majstorice Susan Lalic, prve engleske šahistice koja je stekla naslov međunarodne majstorice.

Na hrvatskoj je nacionalnoj ljestvici od 1. ožujka 2012. godine jedanaesti po rezultatima, s 2499 bodova. Po statistikama FIDE sa službenih internetskih stranica od 12. travnja 2012., 869. je igrač na ljestvici aktivnih šahista u Europi a 1101. na svijetu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.