U ‘Modecu’ održan Festival matematike

U petak, 19. svibnja 2017. u OŠ Ljudevita Modeca Križevci održan je 2. po redu križevački Festival matematike. Nakon prošle godine, gdje je glavni organizator bila OŠ Vladimir Nazor, a OŠ Ljudevita Modeca Križevci suorganizator, ove godine škole su zamijenile uloge. Tako su ove godine festival organizirali učitelji OŠ Ljudevita Modeca Križevci, matematičari Gordana Podravec, Goran Ljaljić, Velimir Iveković, Katarija Mijić i Gorana Ljaljić, te učitelji nižih razreda Suzana Balić i Tihomir Pleša, uz pomoć učiteljica iz OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci Natalije Radotović-Maksić, Dubravke Sokač i Jasne Kašik. Nadamo se da će ovaj festival doživjeti i svoje 3. izdanje, te da će se pretvoriti u tradiciju, jer križevački matematičari to zaslužuju.

Festival je započet okupljanjem sudionika u 13:45, ubrzo svi sudionici pronašli svoja mjesta u učionicama i prostorijama škole, te je u 14:00 započeo program festivala. Ravnatelj Dražen Bokan je u uvodnoj riječi pozdravio sve prisutne, učenicima poželio sreću i otvorio festival. Ponosni smo da je sudionika bilo zaista mnogo. Okupili su se tu đaci iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci, OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci, OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno, Oš Sveti Petar Orehovec i OŠ Kalnik. Ukupno 37 ekipa sa 148 učenika.
Festivalu je prisustvovala i viša savjetnica za razrednu nastavu Ivona Nakić-Vojnović. Pehare i medalje za ekipe osigurao je ravnatelj OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci Igor Brkić, a ostale negrade za učenike ustupila je izdavačka kuća Profil Klett.

Učenici su sudjelovali u matematičkom natjecanju ekipnog tipa, gdje su bili raspoređeni u kategorijama „12“ – za učenike prvih i drugih razreda zajedno, „34“ – za učenike trećih i četvrtih razreda zajedno, te kategorijama „56“ i „78“ za pripadajuće razrede. Svaka ekipa sastojala se od 4 učenika, te je uvjet bio da barem jedan učenik u ekipi bude iz nižeg razreda te kategorije. Ove godine učenici su sami birali imena svojih ekipa, pa smo imali neke zanimljive nazive kao „Znalko“, „Clash of go“, „Razigrani šestar“, „Karfioli“, „Dinamit“…
Dok su učenici rješavali zadatke, učitelji su pratili predavanja kolegica iz OŠ Vladimir Nazor. Kolegica Natalija Radotović-Maksić pripremila je predavanje o QR kodovima i primjenama istih u nastavi, a kolegica Dubravka Sokač održala je predavanje o E-dnevniku.

Nakon 90 minuta predviđenih za trajanje natjecanja, učenici su se okrijepili u školskoj kuhinji, te su za niže razrede organizirane projekcije crtanih filmova u učionicama, dok su se viši razredi uputili u Multimedijsku dvoranu, gdje im je bila organizirana projekcija filma.
Učitelji su prionuli ispravljanju učeničkih ispita. Kako se za ispravljanje javio veliki broj učitelja, posao je vrlo brzo priveden kraju.

Učenici su se skupili čuti objavu rezultata. Ekipama koje su osvojile prva tri mjesta ravnatelj Dražen Bokan uručio je pehare, medalje i nagrade. Najuspješnije ekipe navodimo u nastavku:

Kategorija „12“
1. mjesto: TROKUTIĆI – OŠ Ljudevita Modeca Križevci
Vedrana Podravec, Filip Komarica, Bartol Krnjak i Dvina Poharc.
2. mjesto: CLASH OF GO – OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
Vidja Marjanović, Bruno Pukec, Matija Borčić, Luka Bogdanović.
3. mjesto: ZBROJ – OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
Ena Babec, Juraj Rösler, Sara Gegač, Karlo Habjanović

Kategorija „34“
1. mjesto: ZVIJEZDE MATEMATIKE – OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
Mia Begović, Ana Čondić, Marija Katić, Eugen Švagelj
2. mjesto: MATEMATIČKI PLUS – OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
Ana-Marija Švagelj, Frane Marinković, Begović Lovro, Filip Šaban
3. mjesto: ZBROJČEKI – OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno
Leona Mužinić, Dubravko Međimorec, Glorija Makar, Lana Mišura

Kategorija „56“
1. mjesto: EUKLID – OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
Dominik Kušec, Mia Bašić, Gabriel Bogdan, Martin Zrno
2. mjesto: LUMENI – OŠ Sveti Petar Orehovec
Antun Bračun, Ivona Paček, Antonija Poljak, Paula Tukša
3. mjesto: PARALELOGRAM – OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
Matej Vlahek, Gabriela Antolković, Patricia Antolković, Iva Vuković

Katgorija „78“
1. mjesto: FUNKCIJE – OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci
Ante Anđelić, Sandro Celovec, Dora Kašik, Teo Bermanec
2. mjesto: QUEENS – OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno
Emanuela Dolački, Dorotea Hlebec, Viktorija Palatinuš, Lucija Burić
3. mjesto: KARFIOLI – OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno
Iva Čavlović, Ela Hamzić, Nikolina Matus, Marija Bilješko

Vezano

Komentari su zatvoreni.