Milanović: Podravski ipsilon se gradi i gradit će se!

ZAGREB – Iako nije bio zasebna točka dnevnog reda današnje sjednice Vlade, Podravski ipsilon je spomenut tijekom rasprave o novom kreditnom zaduženju Hrvatskih autocesta i njezinom planu rada za ovu godinu. Premijer Zoran Milanović je prometnicu spomenuo, ali i naglasio da ona više ne spada u djelokrug rada Hrvatskih autocesta.
– Treba radi cjelovite slike i možda objašnjenja, dodati i to da se u nadležnosti Hrvatskih cesta, a ne Autocesta, gradi i gradit će se brza cesta od Vrbovca preko Križevaca na Koprivnicu. To je podravski ipsilon. Ranije je to trebala biti autocesta, no nije u stvari jasno zašto jer bi se naplaćivala cestarina.

– Ovako je plan da to Hrvatske ceste izgrade u profilu brze ceste, što je praktički ista kvaliteta vožnje, besplatno je za korisnike, a u izvedbi je i do 35% jeftinije, kazao je premijer Milanović.
Premijer Milanović Podravski ipsilon naveo je kao dopunu prometnim projektima koji će se graditi ove godine, a kako plan rada Hrvatskih cesta nije bio tema Vladine sjednice, nisu se čuli ni rokovi i ostale pojedinosti. Ipak, ostaju izrečene premijerove riječi ‘da se cesta gradi i gradit će se’. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.