veljko_bulajic_primanje_gradonacelnik_branko_hrgGradonačelnik Križevaca Branko Hrg i njegov zamjenik Tomislav Katanović priredili su prijam za poznatog redatelja Veljka Bulajića koji večeras (u petak 7.3., op.ur.) ondje nastupa na filmskoj tribini 10. Culture shock Festivala u organizaciji udruga mladih K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T. Hrg je izrazio želju da će se u nekom od budućih Bulajićevih filmova pojaviti, možda, pokoji detalj iz Križevaca te mu je darovao križevačke suvenire i, naravno, knjižicu o pučkim običajima Križevačkim štatutima. Bulajić se osvrnuo i na hrvatski položaj na europskoj kulturnoj sceni, rekavši da nas na njoj nema, ne zbog toga što nemamo što pokazati, ali trebamo stalno ulagati u kulturu.

Napomeno je, također, da mu je osobno najdraži filmski uradak „Vlak bez voznog reda“, a želja mu je snimiti igrani film o Vukovaru. Bulajić je također najavio izlaženje monografije o njegovom filmskom opusu za mjesec i pol dana u kojoj jedan od eseja potpisuje i Rafaelić. Križevački gradonačelnik Branko Hrg je, ujedno, pohvalio organizatore Culture Shock Festivala na dovođenju tako poznatih imena u Križevce. Na prijamu su još bili redatelj Marin Marušić, povjesničar filma i redatelj Daniel Rafaelić, direktor križevačkog festivala Saša Lončarić i voditelj filmskog programa u Klubu kulture Zoran Vrabec.(mn)

Vezano
1 komentar
  1. Ja sam piše:

    Možda Hrg i Bulajić snime film “MOST NA GLOGOVNICI” u Cubincu. Koji se srušio nesretnim slučajem a bit će izgrađen drugi kad “bude novaca”.

Komentari su zatvoreni.