Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Mario Rajn okupio građansku inicijativu ‘Volim Križevce’

U subotu, 28. siječnja 2017. u Križevcima je održan skup podrške građana Mariju Rajnu, nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Križevaca koji je okupio građansku inicijativu “Volim Križevce”, čiju je Facebook stranicu u prvih 24 sata od pokretanja podržalo više od tisuću Križevčanki i Križevčana. U kratkom izlaganju Rajn je iznio glavne smjernice svog izbornog programa.

– Kao nezavisna lista građana i isključivo nezavisni kandidati, mi želimo javno služiti građanima Križevaca! Ne zanosimo se riječima poput vlasti i vladavine, ljudi koji danas stoje pred vama neovisni su i samostalni, a takvi će i ostati!, iznio je Rajn u energičnom govoru pred stotinjak građana okupljenih u restoranu Tomislav.

– Kroz rad devet stručnih skupina i ankete provedene među građanima, detektirali smo tri glavna područja i problema s kojima se najprije namjeravamo baviti. Riječ je o novim radnim mjestima, razvoju gradske infrastrukture, poput prometnica, komunalija i građevinskih zona za mlade obitelji, te osuvremenjivanju gradskih manifestacija, naveo je Rajn.

Uz potporu najbližih suradnika, Rajn je iskazao sigurnost da su Križevci kao grad višestoljetne tradicije i kulture spremni tek ispisati svoje najljepše priče. Predstavivši Facebook stranicu inicijative “Volim Križevce”, Rajn je pozvao sve prisutne da ju putem mobitela odmah podrže te pozovu prijatelje i poznanike da također daju podršku i uključe se u njen rad.

– “Volim Križevce” je inicijativa koja okuplja građanke i građane sa željom za zajedničkim pronalaskom rješenja za boljitak i razvoj grada. To je ujedno i šira komunikacijska platforma kojom želimo izravno komunicirati s Križevčankama i Križevčanima i osluškivati potrebe građana, istaknuo je Rajn.

U manifestu inicijative objavljenom na Facebooku, između ostalog, stoji: “Volim Križevce” je građanska inicijativa kojom zajedno radimo na gradu kakvog želimo vidjeti, jer zajedno možemo napraviti puno… Volim Križevce jer nas ta ljubav ne razdvaja nego spaja.

– Zahvaljujem svima na dolasku i molim pomoć i podršku svih vas, rad i zagovaranje na terenu, u domovima svih naših građana. Nudimo odmak od dosadašnjih politika da, novi i neokaljani, gradimo put ka boljim i svjetlijim Križevcima! Vrijeme je da probudimo Grad!, zaključio je Rajn, inače matematičar po struci.

wpDiscuz