Poduzetnik Mario Rajn najavio kandidaturu za gradonačelnika Križevaca

img_8122_mario_rajn_kandidatura_gradonacelnik_krizevaca_nezavisniNa inicijalnom sastanku skupine građana Križevaca, održanom na Dan neovisnosti, 8. listopada 2016. godine, križevački poduzetnik Mario Rajn najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Križevaca na lokalnim izborima 2017. godine.
Želimo napredne Križevce čiji razvoj ide ukorak sa zahtjevima suvremenog doba te potrebama građanki i građana Križevaca da zadovoljno žive i rade u visokokvalitetnoj lokalnoj zajednici umreženoj sa svijetom, uz njegovanje tradicije i identiteta, naglasio je Rajn pred simpatizerima, istaknuvši namjeru da kao nezavisni kandidat okupi i izbornu listu za Gradsko vijeće.

Među vrijednostima koje će zastupati tijekom predizborne kampanje, Rajn je istaknuo transparentno upravljanje javnim sredstvima te naveo ključne poruke njegovog izbornog programa kojim će zatražiti podršku građanki i građana da postane križevački gradonačelnik u proljeće iduće godine: sustavna podrška poduzetništvu, školstvu i poljoprivredi, osiguravanje preduvjeta za poboljšanje kvalitete života u Križevcima te gradska uprava kao  javni, otvoreni i precizni servis građankama i građanima.

Rajn je izvršni direktor na poslovima razvoja i strateškog upravljanja u križevačkom poduzeću Trgo-Agencija d.o.o. koje zapošljava 33 djelatnika s godišnjim prometom od 30 milijuna kuna. Prije odlaska u poduzetništvo pet godina je radio kao nastavnik matematike u nekoliko osnovnih i srednjih škola, a ima iskustva rada u bankarskom sektoru. Po struci je sveučilišni prvostupnik matematike zagrebačkog PMF-a sa pedagoško-psihološkim kompetencijama stečenim na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, a kao stipendist Veleučilišta VERN’ stručno se usavršavao na diplomskom studiju IT menadžment. Više od desetljeća je aktivan u civilnom sektoru, posljednje četiri godine kao predsjednik križevačke Udruge P.O.I.N.T. Pri završetku je godišnjeg programa Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.

img_8109_mario_rajn_kandidatura_gradonacelnik_krizevaca_nezavisni_danijel_saskoJedan od najbližih Rajnovih suradnika, Danijel Šaško, istaknuo je bitnim podignuti kvalitetu života u lokalnoj zajednici izgradnjom neophodne infrastrukture i stvaranjem kvalitetnih uvjeta za rad, uz ukidanje nepotrebnih procedura i digitalizaciju lokalne samouprave. Šaško je privatni poduzetnik, po struci diplomirani inženjer elektrotehnike s položenim stručnim ispitom u graditeljstvu i višegodišnjim iskustvom u projektiranju sustava tehničke i računalne sigurnosti. Gotovo desetljeće i pol jedan je od sukreatora inovativnih rješenja za lokalnu zajednicu u područjima tehničke kulture kroz Zajednicu tehničke kulture Križevci, nezavisne kulture kroz udrugu K.V.A.R.K. te zdravog stila života kao predsjednik Križevačke udruge biciklista.

Rajn i Šaško sa suradnicima pripremaju izborni program, čija objava se očekuje u prvom kvartalu 2017. godine, a samu predizbornu kampanju, kako navode, vodit će afirmativno, uz konstruktivnu kritiku i sučeljavanje argumentima.

 

Vezano
1 komentar
  1. mac piše:

    Dečko sigurno ima kapacitet !!!!
    Dosta je ovih , unazad 20 godina uhljeba…!!! ( sinovi , kćeri , zetovi , snahe , kumovi , prijatelji ,….itd ) ,,,,dok naša djeca traže posao u drugim gradovima ….!?….

Komentari su zatvoreni.