Tamburaški orkestar glazbene škole gostovao u Subotici

20160129_205058_tamburaski_orkestar_glazbena_alberta_strige_subotica_Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca gostovao je prošli vikend
u Subotici na poziv Subotičkog tamburaškog orkestra. Orkestar je nastupio u velikoj vijećnici Gradske kuće zajedno sa Subotičkim orkestrom, a publika  je vijećnicu ispunila do posljednjeg mjesta.
– Subotičani su u Križevcima nastupali prije četiri godine na Križevačkom velikom spravišću, tako da je ovo bio uzvratni poziv, istaknuo je dirigent križevačkog orkestra Igor Kudeljnjak.

20160130_145229_tamburaski_orkestar_glazbena_alberta_strige_subotica_ 20160130_145335_tamburaski_orkestar_glazbena_alberta_strige_subotica_Subotičkim orkestrom dirigirala je Marijana Marki, a glavni “krivac” za ovu suradnju je njihov dugogodišnji voditelj i koncertmajstor Stipan Jaramazović. Križevački orkestar jako je dobro prihvaćen od publike, naviknute na sjajno muziciranje na tamburi kako to radi Subotički orkestar. S orkestrom je u jednoj kompoziciji kao solistica na flauti nastupila Toska Lumezi.

20160129_201739_tamburaski_orkestar_glazbena_alberta_strige_subotica_U pratnji orkestra bila je i ravnateljica križevačke glazbene škole Branka Špoljar, koja je posjetila Muzičku školu Subotica na poziv njihove ravnateljice te je dogovoren put za moguću suradnju dviju škola. Suradnja dvaju orkestara traje već dulji niz godina i vjerojatno će se nastaviti jer su Križevčani već na kraju koncerta pozvali kolege iz Subotice da dođu u Križevce.

20160130_103937_tamburaski_orkestar_glazbena_alberta_strige_subotica_Spomenimo još da su članovi križevačkog orkestra bili presretni susretom s velikim Zvonkom Bogdanom, majstorom starogradskih pjesama, pjevačem, skladateljem, tekstopiscom, te čuvarom tamburaške glazbe i bunjevačkih običaja, koji je krajem prošle godine u Zagrebu dvaput ispunio koncertnu dvoranu Lisinski.

20160130_104020_tamburaski_orkestar_glazbena_alberta_strige_subotica_

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bravo za naše tamburaše, koji pronose slavu Križevaca i naše Glazbene škole gdje god nastupaju. Svaka čast dečki i našoj ravnateljici Špoljar, koja sa svim profesorima i đacima pridonosi našem kulturnom i umjetničkom identitetu.
    Svima puno uspjeha!

Komentari su zatvoreni.