HPD Kalnik poziva na godišnji koncert, a spremaju se i za veliki projekt

Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik već tradicionalno oko dana svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika koja se obilježava 22. studenog, priprema godišnji koncert kojim društvo svojim sugrađanima pokazuje što je uvježbalo i izvodilo tijekom godine. Ovogodišnji koncert najavili su za petak 25. studenoga u 19:30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma, a pripremili su skladbe Pokornog, Čajkovskog, Cossetta, duhovnu i filmsku glazbu, sevdah, ABBA, Balaševića i druge.

Zboraši će nastupiti i na Adventu 23. prosinca, a sudjelovat će i u velikom projektu koji se priprema u čast maestru Vladimiru Kranjčeviću na inicijativu dirigenta HPD-a Ozrena Bogdanovića i predsjednika bivših Goranovaca Branka Kobasa. .

Dvaput mjesečno odlazit ćemo u Zagreb na probe sa zagrebačkim zborovima kako bismo uvježbali djelo “Liturgija sv. Ivana Zlatoustoga” Stevana St. Mokranjca koje planiramo izvesti 9. veljače na obljetnicu Kranjčevićeve smrti. Pjevat ćemo uz Goranovce, generaciju iz ’70. i ’80. godina kad im je to djelo dirigirao i šef dirigent im bio Kranjčević, zatim članovi Oratorijskog zbora Cantores Sancti Marci i Ćirilo-Metodovog kora. Bit će to zbor od 80 pjevača“, najavio je Bogdanović i dodao da će im se pridružiti i neki operni pjevači kao i ugledni glazbenici koji su bili vezani uz liturgiju i maestra Kranjčevića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.