Novi rotor u Križevcima postaje realnost

Jedno od najkritičnijih prometnih čvorišta u našem gradu svakako je raskrižje Tomislavove, Gundulićeve i Kiepachove ulice. Promet je na ovoj dionici dodatno pojačan otvaranjem brze ceste s koje mnogo vozača izlaz traži upravo u Križevcima, zasad zadnjoj stanici te ceste, nakon čega ih put često navede kroz Tomislavovu ulicu, stoga je već neko vrijeme bilo jasno kako je potrebno riješiti taj problem. To bi se u narednom razdoblju trebalo riješiti izgradnjom kružnog toka.

“Projektna dokumentacija je gotova, ishođena je građevinska dozvola, radovi kreću odmah po završetku radova na nadvožnjaku. Ovaj kružni tok će, osim sigurnosti u prometu, doprinijeti i skroz novoj vizuri ulaza u grad iz pravca brze ceste”, najavio je prije pola godine Mario Rajn.

Sukladno projektnoj dokumentaciji, cijena ovih radova iznosi 3.7 milijuna kuna, a financirat će ih Hrvatske ceste, potvrđeno je za naš portal. S obzirom na to da su Hrvatske ceste investitor, raspitali smo se kod njih kada možemo očekivati početak radova.

“Navedeni predmet nabave Rekonstrukcija raskrižja državne ceste oznake DC22 (Ulica kralja Tomislava), Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića u Križevcima, bit će tijekom ovog tjedna objavljen u Prethodno savjetovanje u Elektroničkom oglasniku javnih nabava”, potvrdili su iz Hrvatskih cesta za naš portal.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, Prethodno savjetovanje zadnji je korak prije prije pokretanja otvorenog ili ograničenog postupka javne nabave za nabavu radova. U njemu je javni naručitelj obvezan staviti opis predmeta nabave, tehničke specifikacije, kriterije za kvalitativni odabir gospodarskog subjekta, kriterije za odabir ponude i posebne uvjete za izvršenje ugovora na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u trajanju od najmanje pet dana. Shodno tome, pokretanje javne nabave sve je bliže, pa, prema svemu sudeći, postoji izgledna vjerojatnost da bi Križevci u 2022. godini mogli postati bogatiji za još jedan kružni tok.

Za kraj spomenimo da je procijenjena vrijednost radova 3.7 milijuna kuna, dok će još 170 tisuća kuna biti odvojeno za nadzor nad radovima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.