Župana Korena i gradonačelnika Mršića nitko ne može pomiriti

Njih dvojica naprosto neće za isti stol. Odbili su javni razgovor o tome moraju li građani zbog njihova sukoba i dalje trpjeti

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić (SDP) odbili su stati pred novinarske mikrofone i javnosti objasniti zbog čega trpe lokalni projekti poput gradnje nove Obrtničke škole i ustoličenja zavoda HAZU-a.

Nije kampanja

S obzirom na to da se njih dvojica već mjesecima ne mogu sastati i postići minimalnu razinu konsenzusa o lokalnim projektima, i to zbog toga što Mršić ne želi doći u Korenov ured, a Koren u Mršićev, Večernji list i lokalni tjednik Glas Podravine ponudili su im neutralan teren za javni razgovor o spomenute dvije, te još četiri lokalno važne teme (političko zapošljavanje, Podravka, odnos državne blagajne prema lokalnim projektima i razvojna strategija Podravine).

Jučer smo od obojice dobili “košaricu”.
“Nema nikakve potrebe da mediji stvaraju okvir za razgovor i suradnju župana i gradonačelnika. Što se mene tiče, ne postoji personalni sukob pa niti potreba za suočavanjem i sučeljavanjem (…). Puno je posla i problema koje treba napraviti kako bismo zaštitili kvalitetu života u gradu te realizirali brojne projekte. Uostalom, nije predizborna kampanja niti smo kandidati kako bismo se trebali sučeljavati. Potrebno je samo da svatko radi svoj posao” – otpisao nam je Mršić.
Dodao je kako je njegov posao, među ostalim, da građanima objašnjava što radi, bez obzira na to što o tome mislio župan.

Kad bi mogli sami…

Koren je, pak, svoju odbijenicu potkrijepio vrlo opsežnim obrazloženjem.
“Sa svim čelnicima jedinica lokalne samouprave, osim s jednim, suradnja je na vrlo visokoj razini te nema prepreka u provođenju projekata. Teškoće koje prilikom realizacije projekata nastaju na području Koprivnice nisu plod mojih osobnih nesuglasica s nekim (…), već plod opstrukcije od strane gradonačelnika Mršića. A vi se malo upitajte s kojim od svojih kolega u općinama i gradovima, ministarstvima ili bilo gdje drugdje koprivnički gradonačelnik surađuje. Ima li možda koja susjedna općina s kojom on nije u zavadi? Nisam siguran” – otpisao nam je župan.

Također je ustvrdio kako bi Županiji bilo lakše kad bi sve mogla sama graditi te da se u Koprivnici ne smije provoditi nijedan projekt u kojemu “Mršić nije glavni”.
Nakon svega toga župan je gradonačelniku “umjesto sučeljavanja i sukoba” ponudio “ruku mira i suradnje na dobrobit građana Koprivnice”.
Ipak, i on je, kao i Mršić, odbio poziv na konstruktivni razgovor o lokalnim projektima i o tome moraju li građani zbog njihova sukoba i dalje trpjeti. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.