Križevački brass odjeknuo Velikom Goricom


Danas je na međunarodnom Velikogoričkom brass festivalu, u dijelu revijalnog programa na otvorenom, promenadni koncert održao i Gradski puhački orkestar Križevci. Limeni i drveni puhački instrumenti te udaraljkaška sekcija mladih Križevčana ujedinjeni pod dirigentskom palicom maestra Marija Komazina upriličili su glazbeni užitak za šetače i okupljene u parku dr. Franje Tuđmana iza dojmljivog modernog znanja Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.


Koncert je otvoren Šostakovičevom Drugom jazz suitom i nastavljen s dvije skladbe koje će orkestar također izvesti 7. lipnja na 22. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom VinodolskomUvertirom Davora Bobića i Bugarskim plesovima Franca Cesarrinija.


Nakon Hačaturjanovog Valcera iz suite Maskarada djecu u parku rasplesale su Reach Out, I’ll Be there Briana Hollanda i završni The Doors in Concert, a znatiželjne djevojčice posebno je razveselila svirka na timpanima, koji su dio instrumentarija udaraljki dopremljenog izravno iz Križevaca.


Na festivalu koji traje do petka koncerte i glazbene radionice održavaju svjetski poznate dame s limenim ljubimcimaDede Decker na trombonu, Laura Vukobratović na trubi i Sibylle Mahni na rogu, uz pratnje klavirista Ivana Pernickog i Mie Elezović te orguljaša Marija Perestegija i Edmunda Borić-Andlera.


Na trubi je večeras u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca koncertirao i solist Zagrebačke filharmonije Mario Zokić, a upriličuju su i izložbe nota i glazbala. Sudeći prema programu, vrlo bogat glazbeni tjedan u Velikoj Gorici, sredini koja itekako njeguje puhačku glazbu i napore domaćeg, gradskog orkestra DVD-a Turopolje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.