Najuspješniji radovi učenika iz naše županije izloženi u galeriji

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvorena je izložba najuspješnijih radova odabranih za Županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2022. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 56 učenika osnovnih i šest učenika srednjih škola, a autorima najuspješnijih radova uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice.

U kategoriji srednjoškolaca, prvo mjesto je osvojila Danea Rakita iz Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice, drugo Hana Sefer i treće Lora Rukavina, obje iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevaca. Među osnovnoškolcima je najuspješnija bila Una Dujmović iz Osnovne škole Đurđevac, drugo mjesto pripalo je Lari Bakovljanec iz Osnovne škole Andrije Palmovića iz Rasinje i treće Heleni Piškorić iz Osnovne škole Grigor Vitez iz Svetog Ivana Žabno.

Učenike i njihove mentore pozdravili su ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi i ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci Igor Brkić, a izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Neizmjerna sreća nas djelatnika Muzeja nakon dvije godine vidjeti atrij Likovne galerije prepun mladosti i radosti. Šezdeset i šest likovnih radova čeka vas na prekrasnoj izložbi Likovnog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije, a toliko nas je talentiranih učenika posjetilo u Križevcima. Velike čestitke učenicima i učiteljima na sjajnim djelima i izložbi“, poručila je ravnateljica muzeja Tea Hatadi. Izložba se može pogledati još danas do 13 sati.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.