3. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta početkom rujna u Koprivnici

FIUK_najavna fotkaOd 1. do 3. rujna u Koprivnici će se održati Treći Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK). Na četiri lokacije u gradu publici će se predstaviti suvremena ostvarenja hrvatske nezavisne i amaterske izvedbene scene. FIUK se održava od 2014. godine u organizaciji koprivničke Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Mamuze, a sudeći prema prva dva njegova izdanja, može se zaključiti da se koncept festivala temelji na svojevrsnom pomicanju na rub. Sve novosti i detalji programa koju se pronaći na službenom web sjedištu te Facebook stranici festivala.

Festival se održava na četiri lokacije koje linijski okružuju centar grada: u Muzeju grada Koprivnice, ispred Osnovne škole Antun Nemčić-Gostovinski, u Kulturno kreativnom centru Pixel i u Multimedijalnom centru Kugla. Osim prostorno, organizatori nastoje i izborom programa „pokupiti vrhnje“ s margine suvremene scene. Tako iz godine u godinu FIUK ugošćuje nezavisna kazališta i umjetnike, amatere, mlade i neafirmirane umjetnike kao i udruge i druge organizacije koje se bave nezavisnom kulturom.

Na ovogodišnjem festivalu posjetitelji će moći vidjeti nekoliko predstava i performansa, a gostuju Gildo Bavčević, dramska skupina Ili ne, udruga DADAnti, Ana Katulić i drugi. Svakako valja spomenuti i glazbeni program festivala, na kojem će se predstaviti koprivnički kantautor Gentleman, te bendovi Tribal Jam Orchestra, Daliborovo granje, Them Moose Rush…

Organizatori ističu kako je osnovna namjera festivala učiniti kulturu i umjetnost dostupnima svima – zato izvedbe smještaju pretežno u prostore izvan gradskih kulturnih institucija, na neformalne i svakodnevne lokacije, želeći tako stvoriti jedinstveni teatar na otvorenom, doslovno na mjestima gdje se inače ispija kava ili igra školica, ili se tuda prolazi na plac. U tom kontekstu, sva događanja na FIUK-u su besplatna, a svaki putnik namjernik, kao i svaki slučajni prolaznik – dobrodošli.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.