Ponovljen natječaj za ravnatelja/icu križevačkog muzeja

Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea u kojoj se nalazi. (foto: R.Matić)
Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea u kojoj se nalazi. (foto: R.Matić)
Gradski muzej u Križevcima i pogled niz Ulicu Tome Sermagea u kojoj se nalazi. (Foto: R.Matić)

NOVI POKUŠAJ Gradski muzej Križevci opet traži novog ravnatelja nakon što je natječaj iz veljače 2016. godine poništen.

Odbor za izbor i imenovanja koji djeluje u sklopu Gradskog vijeća Grada Križevaca donio je Odluku o raspisivanju Natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Gradskog muzeja Križevci.

Pisali smo u kolumni pod nazivom Grad vršitelja dužnosti o problemima koji muče križevački muzej, na natječaj raspisan u veljači javilo se troje kandidata koji su dobili odbijenicu nakon što su prošli intervjuiranje. Detaljnije obrazloženje nije dostavljeno javnosti, a muzejom još uvijek upravlja vršiteljica dužnosti ravnatelja mr. sc. Lana Okroša Rožić.

U uvjetima novog natječja stoji kako za ravnatelja/icu može biti imenovana osoba koja ima:
– završen sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij arheologije, etnologije, muzeologije, povijesti ili povijesti umjetnosti
– stručni ispit i pet godina rada u muzejskoj djelatnosti ili
– deset godina rada u kulturi, znanosti ili drugom odgovarajućem području vezanom uz djelatnost muzeja i galerije, da se odlikuje stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima.

Nakon formalne provjere pristiglih prijava sa svakim od kandidata koji ispunjavaju propisane uvjete obavit će se intervju u kojem će kandidati predstaviti svoj četverogodišnji program rada.

Ravnatelj/ica Muzeja imenuje se na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada. Ravnatelja/icu Muzeja imenuje Gradsko vijeće Grada Križevaca na vrijeme od četiri godine. Više informacija i detalja o prijavi možete pronaći na službenim stranicama Grada Križevaca.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.