Organizacija Križevačkog spravišća temeljito izmijenjena

Ove godine najveća turistička priredba na križevačkom području, poznato ‘Spravišće’, održat će se po 40. put. Po svemu sudeći, uz okrugli broj godina, ovo izdanje manifestacije pratit će i cijeli niz osvježenja, od novog scenarija kojim su mladi iz Udruge POINT pobijedili na natječaju koji je raspisao Grad, do širenja događanja ‘Spravišća’ na gotovo sve prostore središta Križevaca. Promjenama se ‘Spravišće’ zapravo želi vratiti korjenima, pučkoj ‘spelanciji’ spletenoj oko legende o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera, a Organizacijski odbor priredbe formiran je još prošle godine. Na njegovoj sutrašnjoj sjednici, kaže gradonačelnik Branko Hrg, bit će i više imenovanja.

– Sutra će biti poznata imena direktora ‘Spravišća’, umjetničkog direktora, koordinatora za financijske poslove, za tehničke poslove, za sportske sadržaje i koordinatora za turističku promidžbu i marketing. Organizacija neće padati na leđa jedne osobe i jedne institucije nego će se u pripremu ‘Spravišća’ uključiti cijeli grad, sa svim svojim institucijama, poduzećima i ustanovama – rekao je Branko Hrg.

Također je odlučeno da ljudima iz struke treba dati prilike da pokažu što znaju, pa će ovogodišnje ‘Spravišće’ imati profesionalnog režisera, scenografa i kostimografa. A da bi financijsko poslovanje bilo još preglednije, uvodi se još jedna novost.

– Planiramo otvoriti poseban žiro-račun ‘Križevačkog velikog Spravišća’, preko kojega će se voditi kompletno financijsko poslovanje i za koji će biti potrebno najmanje dva potpisnika. S tim se računom neće miješati drugi programi i sadržaji, već će ta manifestacija imati svoj financijski plan koji će zasebno voditi – rekao je križevački gradonačelnik.

Jubilarno 40. ‘Spravišće’ dolazi u godini kada Križevci slave 755. obljetnicu dobivanja povlastica slobodnog kraljevskog grada i 255 godina od ujedinjenja Gornjeg i Donjeg grada.’

Vezano

Komentari su zatvoreni.