Dragan Despot 6. travnja igra u Križevcima, požurite po ulaznice!

Od subote, 23. ožujka ulaznice za jedno od središnjih događanja ovogodišnjeg, jubilarnog 15. Culture Shock Festivala u Križevcima – kazališnu predstavu “Na rubu pameti” Dragana Despota – moći će se nabaviti u Art Rock Caffeu, a od idućeg tjedna i u Pučkom otvorenom učilištu Križevci. Ulaznice koštaju samo 30 kuna, a mogu se već sada preuzeti i online putem sustava Entrio.hr.

Ovaj vrhunski kulturni događaj, koji organizira križevačka udruga P.O.I.N.T., odigrat će se u subotu, 6. travnja 2019. u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima s početkom u 20 sati. Dramaturšku obradu, režija i izvedbu potpisuje Dragan Despot, prema tekstu Miroslava Krleže te glazbi Arsena Dedića.

Monodrama odigrana više od 150 puta u proteklih 7 godina, nastala prema istoimenom Krležinom romanu iz 1938., u dramaturškoj obradi, režiji i glumačkoj interpretaciji Dragana Despota uz glazbu Arsena Dedića. Prepoznata je kao vrhunski kazališni događaj koji je nagrađen svim relevantnim kazališnim nagradama, poput Nagrade Vladimir Nazor, Dujšinove nagrade, Nagrade Marul i Nagrade Slobodne Dalmacije na Marulovim danima te Nagrade Fabijan Šovagović na Festivalu glumca.

U dramaturškoj i glumačkoj interpretaciji romana, Despot se promišljeno i precizno usredotočuje na životnu ispovijed intelektualca koji se usudio otvoreno suprotstaviti moralnoj hipokriziji malograđanskog društva i zbog toga podnosi nemilosrdnu osudu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.