U dva mjeseca 49 naleta na životinje

stop policijaPODRAVINA I PRIGORJE – Policija upozorava da je tijekom ožujka i travnja u županiji zabilježeno čak 49 naleta vozila na životinje na cesti. U više od 80 posto slučajeva radilo se o srnećoj divljači, no bilo je i nekoliko izlijetanja zečeva, fazana i jazavca, ali i četiri psa. Vozači kojima su se dogodili ti neugodni susreti nisu bili pod utjecajem alkohola, pa niti prekršajno odgovorni, no dvojica vlasnika pasa zaradila su optužne prijedloge zbog držanja životinje bez nadzora. Najviše naleta na divljač događa se u podravskom dijelu županije, na otvorenim dionicama cesta Virje-Đurđevac i Koprivnica-Đelekovec, te kod Ferdinandovca, Plavšinca i Novigrada Podravskog.

Što se doba dana tiče, 28 naleta zabilježeno je od 18 sati do ponoći, a zatim po učestalosti slijedi vrijeme od ponoći do jutra. Stoga iz policije apeliraju na sve vozače da u vrijeme smanjene vidljivosti povećaju oprez za volanom i prilagode brzinu, pogotovo na dijelovima prometnica na kojima ih prometni znakovi upozoravaju na povećanu vjerojatnosti naleta na divljač. Također podsjećaju da ukoliko se utvrdi kako je prilikom sudara sa životinjom vozilo se kretalo nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, vozač će prekršajno odgovarati. Također, apeliramo na vlasnike pasa da paze na svoje ljubimce.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. presvetli piše:

    nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, kad bi mi to netko razjasnio bio bi mu zahvalan i kakve vto veze ima sa naletom na divljač ???

    1. mirko piše:

      pa jesi ponekad slušal policijska izvješća, to je takav jezik da ni sami ne znaju šta govore.

Komentari su zatvoreni.