U utorak okrugli stol o prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima

PUBLIKA_Multimedijski_kulturni_centar_KrizevciUdruga HERA Križevci poziva u utorak 7. lipnja 2016. godine u 13 sati u Multimedijsku dvoranu Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima na okrugli stol „Nasilne veze su bez veze – Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima“. Okrugli stol se organizira u okviru istoimenog projekta, sa svrhom protoka informacija između institucija i lokalnih zajednica u području nasilja u partnerskim odnosima mladih te unaprijeđenja provođenja preventivnih programa u Koprivničko-križevačkoj županiji. Moderatori okruglog stola su učenici Srednje gospodarske škole Križevci Katarina Grivić i Dino Varga.

Na okruglom stolu će o radu i suradnji institucija, organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti u  prevenciji nasilja u vezama mladih govoriti: Kristina Frtalić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci; Valerija Golubić, službenica za maloljetničku delikvenciju Policijske uprave Koprivničko-križevačke; Dario Car, predsjednik Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije; Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Križevaca, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije; Sanela štubelj, prof.psihologije Gimnazije I.Z.Dijankovečkoga Križevci, psihologinja u savjetovalištu za žrtve nasilja udruge HERA; Petra Balija, učenica 2.b razreda Gimnazije Fran Galović Koprivnica; Kristina Donč i Nikolina Boci, učenice Srednje Gospodarske škole Križevci; Jelena Rengel i Adriana Lauš, učenice Strukovne škole Đurđevac.

Učenici i učenice srednjih škola će govoriti o potrebi ojačavanja uloge mladih u radu na prevenciji i predstaviti aktivnosti koje su provodili/e i koje su se pokazale učinkovite u  prevenciji i sprječavanju nasilja u partnerskim vezama mladih. Na okruglom stolu će biti predstavljene aktivnosti provedene u okviru projekta, uključujući i prezentaciju brošure za mlade i kratkog filma na temu kvalitetnih i štetnih veza u kojem sudjeluju učenici i ičenice partnerskih škola na projektu.

Projekt se provodi na nacionalnom nivou kroz edukaciju stručnjaka i stručnjakinja, a aktivnosti osnaživanja usluga psihosocijalne pomoći, edukacija vršnjaka/inja i njihov rad na prevenciji u školama i osnaživanje suradnje različitih dionika provodi se u Koprivničko – križevačkoj županiji u partnerstvu CESI,  Udruge Hera, Srednje gospodarske škole Križevci i Strukovne škole Đurđevac. Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.

Vezano

Komentari su zatvoreni.